• PRO TV
  • Romania, te iubesc! prezinta ce inseamna sa Fii TU Romania!

Romania, te iubesc! prezinta ce inseamna sa Fii TU Romania!

Romania, te iubesc! prezinta ce inseamna sa Fii TU Romania!

Duminica aceasta, Romania, te iubesc! a pregatit o serie de reportaje care pun in lumina ce inseamna cu adevarat sa Fii TU Romania si cum au inteles cativa romani extraordinari ca schimbarea incepe cu ei. 

Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, va prezenta povestea unui primar care este hotarat sa le demonstreze tuturor ca primarii pot face lucruri bune pentru comunitatea lor. In comuna Pestera, judetul Constanta, primarul Valentin Vrabie face adevarate minuni cu bani putini. Satul sau este cel mai sarac din judet. “Cand a venit la conducerea primariei, totul era acoperit de maracini si balarii. In cativa ani, situatia s-a schimbat. In primul rand, in Pestera se investeste in educatie. Toti copiii au primit de la primarie tablete si biciclete, iar de cand drumul copiilor spre liceu sau facultate este finantat de primarie, abandonul scolar este zero in tot satul. Toate lucrarile de modernizare sau intretinere in sat sunt facute cu angajati din localitate.”, a declarat Alex. 

Anca Nastasi, corespondent special Stirile PRO TV, a pregatit doua reportaje ce pun in centrul atentiei oameni care inspira, care au in ei puterea schimbarii si care au harul de a-i scoate din lancezeala pe cei din jurul lor. Sunt acea masa critica, acei oameni putini care prin forta lor sunt in stare sa urneasca munti. “O veti cunoaste pe Oana Moraru - o mana de om, o profesoara care are mii de adepti pe internet: profesori, studenti, parinti si copii. A intemeiat o scoala in care copiii sunt liberi sa descopere, sa greseasca, sa puna intrebari, o scoala in care invatatul pe de rost si meditatiile au fost interzise. Oana Moraru, un profesor cu har si entuziasm vrea si poate sa schimbe intreg sistemul romanesc de educatie. Intr-o Romanie frumoasa, care se naruie sub nepasarea celor ce nu mai stiu sa-si aprecieze patrimoniul, un tanar arhitect s-a intors impotriva curentului. Crescut si educat in vest, s-a intors acasa ca sa-si cunoasca originile. Si n-a mai vrut sa plece. Se simte dator sa salveze arhitectura satelor romanesti si mestesugul traditional aflat pe cale de disparitie. Duminica il veti cunoaste!”, spune Anca. 

Cosmin Savu, corespondent special Stirile PRO TV, va prezenta telespectatorilor un tanar ce s-a remarcat in multimea din Piata Universitatii si ale carui actiuni au avut ecou pana la Cotroceni. “Tudor Benga este un brasovean care a fost sustinut pe Facebook de cateva mii de persoane. Un personaj discret, devenit aparent peste noapte o voce a tinerilor din generatia sa. Este un protestatar atipic.  Scolit in strainatate, cu un nivel material mult peste media tinerilor din Romania, el a simtit de cativa ani nevoia sa se implice in schimbarea din profunzime a Romaniei!”, declara Cosmin. 

Urmariti lectia schimbarii, duminica, de la ora 18:00, prin reportajele realizate de echipa Romania, te iubesc!

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni