• PRO TV
  • Spitale de hartie, o investigatie dincolo de usile inchise, la "Romania, te iubesc!"

Spitale de hartie, o investigatie dincolo de usile inchise, la "Romania, te iubesc!"

Spitale de hartie, o investigatie dincolo de usile inchise, la "Romania, te iubesc!"

Astazi, de la ora 18:00, Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, patrunde dincolo de usile inchise ale spitalelor dotate cu aparatura de ultima generatie, insa ramase de ani de zile nefunctionale, in timp ce spitalele functionale sunt slab dotate si supraaglomerate.

Situatia spitatelelor din Romania a ridicat si continua sa ridice controverse, birocratia si conducerea defectuoasa find principalele motive pentru care lucrurile stagneaza, chiar daca in preajma alegerilor par ca se imbunatatesc. 

La Braila, o sectie ATI ultra dotata si gata din 2011 sta inchisa pentru ca la subsol nu s-a gandit o usa de acces catre fostul spital. Echipamentul e cumparat, dotarile necesare sunt implementate, dar pentru ca lipseste o usa si, mai nou, niste bazine cu apa care sa cada de pe acoperis in caz de incendiu, sectia nu e deschisa. Tot acolo, doua etaje mai sus, sase sali de operatie ultra dotate stau nefolosite pentru ca s-a ajuns la concluzia ca reteaua electrica n-ar face fata daca s-ar pune in functiune aparatele din salile de operatie. 

Tot la Braila, o sectie de chirurgie cardiovasculara si una de pediatrie, super moderne, cu aparatura de milioane de euro, stau inchise pentru ca la finalul lucrarii constructorul a realizat ca nu poate sa sparga peretii prin care sa faca legatura cu actualul spital. Daca se spargeau peretii, se darama spitalul. Ar exista varianta construirii unor pasarele, dar consiliul nu a fost de acord si s-a intrat in blocaj. Acolo se mai construieste si un centru pentru oncologie, ultra-modern, blocat si el. 

“Spitale construite si nefolosite stau cu lacatul pe usa. Echipamente si aparatura de multe milioane de euro sunt cu folia pe ele, pline de praf, iesite din garantie. Constructii uriase, in care s-au investit o gramada de bani, sunt abandonate. Sunt situatii revoltatoare pe care le intalnesti in multe locuri din tara, dar si mai revoltator este faptul ca pacientii, in multe cazuri copii de doar cateva luni, sunt nevoiti sa zaca pe paturi ruginite, in spitale vechi, de pe vremea lui Cuza. Duminica, la Romania, te iubesc!, ii vedeti pe cei care au generat aceasta situatie: politicieni corupti, functionari incompetenti, manageri nepasatori!”, a declarat Alex Dima. 

Telespectatorii vor patrunde in spatele usilor inchise, alaturi de Alex Dima, si vor descoperi mai multe despre situatia de la Braila, dar si cum se prezinta lucrurile in alte locuri din tara, duminica, numai la PRO TV. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni