• PRO TV
  • Poza cu pinguinul "pupacios" care face inconjurul lumii. De ce a emotionat. E dovada clara ca animalele au suflet!

Poza cu pinguinul "pupacios" care face inconjurul lumii. De ce a emotionat. E dovada clara ca animalele au suflet!

Poza cu pinguinul "pupacios" care face inconjurul lumii. De ce a emotionat. E dovada clara ca animalele au suflet!

Pare greu de crezut, dar un pinguin inoata in fiecare an peste 8.000km pentru a-l vizita pe cel care l-a salvat de la moarte. Povestea lor incredibila a emotionat milioane de oameni!

In Brazilia, e interzis sa tii animalele salbatice pe post de animale de companie. Chiar si asa, Joao Pereira de Souza, un constructor de 71 de ani, nu a putut sa ramana indiferent cand l-a gasit pe pinguinul Jinjing pe plaja din fata casei lui, acoperit cu ulei si la un pas de moarte.

El l-a ingrijit, l-a ajutat sa-si revina si l-a incurajat sa se intoarca "acasa". Jinjing s-a incapatanat insa sa ramana si abia dupa multe incercari l-a parasit pe salvatorul lui.

Surpriza de care a avut parte Joao? La un an dupa ce s-au despartit, pinguinul s-a intors la el. Si a procedat la fel si in anul urmator si in cel de dupa el. Pinguinul si-a facut un obicei din a inota peste 8.000km pentru a-si saluta salvatorul si a petrece o perioada alaturi de el.

"Il iubesc pe acest pinguin de parca ar fi copilul meu si cred ca si el ma iubeste pe mine", a spus Joao pentru Globo TV.  "Nu lasa pe nimeni altcineva sa-l atinga, ii ciupeste daca incearca sa se apropie de el. La mine sta cuminte, ma lasa sa-i fac dus, ma lasa sa-i dau sardine si sa-l tin in brate". 

Joao a spus ca nimeni nu a crezut ca Jinjing se va intoarce, dar de patru ani incoace el revine negresit. Biologul Krajewski spune ca nu a mai vazut niciodata asa ceva si ca, probabil pinguinul crede ca si Joao este pinguin si ca face parte din familia lui.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni