• PRO TV
  • A scobit o bucata de gheata carbonica si a turnat cupru topit. Ce se intampla cand cele doua materiale intra in contact

A scobit o bucata de gheata carbonica si a turnat cupru topit. Ce se intampla cand cele doua materiale intra in contact

A scobit o bucata de gheata carbonica si a turnat cupru topit. Ce se intampla cand cele doua materiale intra in contact

Curiozitatea sta intotdeauna la baza unor experimente inedite. Administratorii canalului de YouTube Tito4re se numara printre oamenii dornici sa raspunda la cat mai multe intrebari de tipul "ce se intampla daca...?".

Dupa ce au aflat ce se intampla daca torni cupru topit intr-o nuca de cocos sau in interiorul unui mar, acestia si-au dorit sa afle cum reactioneaza gheata carbonica la contactul cu acest metal topit.  

Citeste si: Cu siguranta stii acest buton de pe tastatura. Sunt putini cei care stiu insa la ce foloseste cu adevarat

Dupa ce au topit cuprul la o temperatura de 1.085 °C, cei de la Tito4re au facut o scobitura in centrul bucatii de gheata carbonica. Dupa ce si aceasta etapa a fost incheiata, cuprul topit a fost turnat in interiorul scobiturii, iar reactia surprinsa de camera video e de-a dreptul surprinzatoare. 

In prima instanta, esti tentat sa crezi ca bucata de gheata se va topi intr-o secunda din cauza temperaturii ridicate a curprului, insa lucrurile nu stau deloc asa. In momentul in care cele doua materiale intra in contact, cuprul se prelinge de pe suprafata ghetii, iar aceasta ramane intacta.

Vezi si tu intregul experiment aici:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni