• PRO TV
  • China a inaugurat cel mai lung pod de sticla din lume. Constructia poate fi traversata zilnic de 8 000 de oameni

China a inaugurat cel mai lung pod de sticla din lume. Constructia poate fi traversata zilnic de 8 000 de oameni

China a inaugurat cel mai lung pod de sticla din lume. Constructia poate fi traversata zilnic de 8 000 de oameni

China a reusit de-a lungul timpului sa se impuna la nivel mondial in domenii diverse. De la Marele Zid Chinezesc si pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008, chinezii au reusit sa atraga atentia lumii intregi prin inventivitatea si dorinta de a progresa.

Pe masura ce isi concretizeaza pozitia de mare putere mondiala, China continua sa surprinda. Recent, in zona unui canion urias din Parcul National Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei, a fost inaugurat cel mai lung pod, aflat si la cea mai mare inaltime din lume.

Constructia se afla la 300 de metri inaltime, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri latime si are o podea realizata din panouri de sticla pentru a permite turistilor sa admire privelistea.  

Podul este compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticla transparenta. Datorita acestor detalii, podul a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design si constructie, a indicat comitetul de management al proiectului pentru China Daily, conform DPA. 


Sursa FOTO: Shutterstock

Anul viitor in luna iunie turistii vor putea face aruncari in gol cu coarda din trei puncte de sustinere ale podului, a declarat Joe Chen coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestioneaza canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat, scrie Agerpres.ro. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni