• PRO TV
  • Odata cu concertul de la Sala Palatului, Loredana lanseaza cartea "SENTIMENTE"

Odata cu concertul de la Sala Palatului, Loredana lanseaza cartea "SENTIMENTE"

Odata cu concertul de la Sala Palatului, Loredana lanseaza cartea "SENTIMENTE"

Loredana, artista cu cea mai spectaculoasa si longeviva cariera din muzica romaneasca, isi surprinde din nou publicul cu un cadou special: o carte cu amintiri emotionante despre copilaria sa, povestite in premiera.

Construita ca o conversatie in familie intr-o dupa amiaza de week end, cartea care are acelasi nume precum concertul pe care artista il sustine in noiembrie la Sala Palatului - “Sentimente”, isi va surprinde cititorii nu doar cu detalii din familia Loredanei (tatal a plecat in Libia ca sa castige mai multi bani pentru familie), ci si cu o radiografie indirecta a ceea ce ar fi putut fi numita ”industria divertismentului” din anii 80 (cu cenzura, deplasarile in strainatate la festivalurile tarilor tovarase si prietene, concertele pe stadioane etc).

Pentru un cititor de 40+ ani, ”Sentimente” este si o incursiune inedita in propria copilarie (practica scolara, jocurile pe scara blocului, excursiile cu ONT-ul ), iar pentru ”millennials” este o poveste reala despre cum poti deveni unul dintre cei mai mari artisti ai Romaniei, despre efortul din spatele celebritatii si despre cat de multa putere iti trebuie sa infrunti etichetele pe care ti le pun oamenii cand tu iti doresti din tot sufletul sa fii diferit.

”E ca un sport de performanta, trebuie sa te antrenezi zi de zi”, spune Loredana - astazi nu doar un artist complet (cantareata, actrita, compozitoare) ci si antrenor al celei mai tari competitii a vocilor, Vocea Romaniei - cand vorbeste despre cariera ei care se intinde pe mai bine de 30 ani, cu milioane de difuzari la radio, mii de concerte, sute de ore de emisiuni tv, zeci de filme, albume vandute in milioane de exemplare si unele dintre cele mai mari hituri din muzica romaneasca.


Iata in premiera una dintre amintirile din cartea Loredana ”Sentimente”.

”Dupa „Steaua fara nume“, ne-a venit randul sa ne luam televizor color. Pana atunci, ne uitaseram la concursurile cu ea la unul alb-negru. Pe vremea aceea, te inscriai pe o lista la magazin si asteptai sa soseasca de la Chisinau televizoarele color. Am stat la rand, dar nu am apucat din cele de la Chisinau. Ne-a parut rau, dar mai erau unele Toshiba, ne-au zis ca sunt bune si ca, daca tot am asteptat la rand, sa ne cumparam Toshiba. Nu stiam atunci nimic despre branduri, nu aveam cultura asta. Nu mai tin minte daca ni l-au livrat chiar atunci, dar cand Lori a mers la Festivalul de la Mamaia, aveam televizor color – o mare realizare in acele vremuri.” - Leonida Groza, mama Loredanei, fragment din cartea ”Sentimente”.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni