• PRO TV
  • A nins in desertul Sahara pentru prima data in 37 de ani. Imaginile care au cucerit internetul

A nins in desertul Sahara pentru prima data in 37 de ani. Imaginile care au cucerit internetul

A nins in desertul Sahara pentru prima data in 37 de ani. Imaginile care au cucerit internetul

Pentru prima data din februarie 1979 incoace a nins in desertul Sahara. Fenomenul a avut lor pe 20 decembrie, iar zapada a rezistat o zi intreaga, relateaza Daily Mail.

Fotografii publicate pe Twitter din orasul algerian Ain Sefra, cunoscut ca "Poarta catre Desert", arata dune rosii de nisipi acoperite cu zapada. 

La Ain Sefra a nins ultima data pe 18 februarie 1979, cand o furtuna de zapada a durat numai o jumatate de ora. 

De aceasta data, zapada a rezistat o zi in orasul aflat la 1.000 de metri deasupra nivelului marii, inconjurat de Muntii Atlas. 

Fotograful Karim Bouchetata a surprins imaginile impresionante cu zapada din desertul Sahara, spunand ca "toata lumea a fost uimita sa vada ninsoarea din desert".

 Desertul Sahara este cel mai intins desert cald de pe planeta. Cu o suprafata de 9 400 000 kilometri patrati, Sahara e de aproape 40 de ori mai mare decat Romania. 

Acest desert se intinde de-a lungul a mai multor tari africane si temperaturile de aici trec, de multe ori, de 40 de grade Celsius. Recordul de temperatura stabilit in desertul Sahara este de 47 de grade Celsius, fiind inregistrat in orasul Bou Bernous din Algeria.


Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni