• PRO TV
  • Tibi Useriu, cel care a castigat pentru a doua oara cursa de la Cercul Polar de Nord, premiat de autoritati

Tibi Useriu, cel care a castigat pentru a doua oara cursa de la Cercul Polar de Nord, premiat de autoritati

Tibi Useriu, cel care a castigat pentru a doua oara cursa de la Cercul Polar de Nord, premiat de autoritati

Ultramaratonistul Tibi Useriu, cel care a castigat, pentru a doua oara consecutiv, una dintre cele mai dificile curse, cea de la Cercul Polar de Nord, a fost premiat de consiliul judetean.

A primit o geaca performanta, croita din materiale speciale, capabile sa il protejeze de geruri napraznice, si un cec de 25.000 de lei.

Temerarul alergator va investi banii in urmatoarea cursa, dar vrea sa sustina si un alt sportiv, sa-si realizeze visul. Inca nu s-a decis cine va fi acesta, dar stie ca esential, la inceput de drum, este sa fii incurajat.

Intors acasa in Bistrita, dupa ce a stat intr-un spital din Cluj ca sa-si ingrijeasca degeraturile capatate in cursa extrem de dificila, Tibi Useriu a fost acum aplaudat si de notabilitati.

Tibi este singurul sportiv care a reusit sa castige de doua ori ultramaratonul de la Cercul Polar: a strabatut 566 de kilometri la temperaturi de pana la minus 40 de grade. Modest, Tibi spune ca nu se considera a fi un model pentru altii. Premiul de 25.000 de lei este binevenit.

TIBERIU UȘERIU: "O sa folosesc o parte din ei pentru urmatorul proiect si la fel ca si anul trecut o parte din ei o sa ajut un copil in care cred."

Tiberiu spune ca cel mai greu moment, din aceasta cursa, a fost atunci cand medicii au vrut sa il opreasca, din cauza degeraturilor. Dar in ciuda suferintei, el a reusit un timp cu 14 ore mai bun decat anul trecut: a incheiat cursa in 159 de ore.

TIBERIU UȘERIU: "Trebuie sa ai un strop de nebunie sa te intorci si cu siguranta o sa ma intorc , dar nu pot sa zic ca anul viitor sau candva, dar cu siguranta o sa ma intorc."

Urmatoarea provocare pentru acest mare campion este o cursa prin desert. Deocamdata, se pregateste de lansarea cartii sale autobiografice, "27 de pasi", joi dupa-amiaza, intr-un centru de evenimente din centrul Capitalei.

Sursa: stirileprotv.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni