• PRO TV
  • Zece elevi elvetieni fac voluntariat in Romania. Construiesc case pentru nevoiasi

Zece elevi elvetieni fac voluntariat in Romania. Construiesc case pentru nevoiasi

Zece elevi elvetieni fac voluntariat in Romania. Construiesc case pentru nevoiasi

Zece elevi de la o scoala prestigioasa din Elvetia au ales Romania in locul vacantelor culturale in Caraibe sau Dubai. Liceenii se afla, in aceste zile, in Bihor si ajuta la construirea unor case pentru oamenii aflati in nevoie.

Acest lucru ii ajuta si pe ei. Fara munca voluntara, nu vor putea da bacalaureatul international, spun profesorii care ii insotesc.

Zece fete si baieti, elevi ai Institutului Rosanne din Elvetia se afla in Bihor si muncesc la constructia unor case, pentru oamenii care nu au un acoperis deasupra capului. Chiar daca scoala este una exclusivista, an de an, copiii aleg sa mearga in diferite colturi ale lumii pentru a face voluntariat.

Elev: „Suntem doar la inceput si nu as spune ca e atat de greu pana acum. N-am mai fost pana acum in Romania si m-am gandit ca va fi interesant.”

Liceenilor nu li s-a impus, insa, sa vina in Romania.

Emil, reprezentant organizatie Beius: „De exemplu, sunt colegi care au ales sa mearga in Caraibe sau la Dubai la excursii culturale dar, totusi, avem si voluntari care au ales sa vina sa ajute familii in nevoie.”

Mary, profesoara Institutului Rosanne din Elvetia: „Munca de voluntariat este o parte a bacalaureatului international, iar elevii au ales sa se intoarca aici si sa construiasca o casa pentru o familie in nevoie.”

Elevii se vor intoarce acasa la sfarsitul acestei saptamani.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni