• PRO TV
  • MagicHome - un reportaj cutremurator la Romania, te iubesc!

MagicHome - un reportaj cutremurator la Romania, te iubesc!

MagicHome - un reportaj cutremurator la Romania, te iubesc!

Duminica aceasta, la Romania, te iubesc!, Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, aduce in prim-plan povestea MagicHome, o campanie care a atins sufletele multor oameni pentru ajutorarea parintilor ce locuiesc pe un scaun de spital la capataiul copiilor bolnavi de cancer. 

Exista sute de copii diagnosticati cu cancer si alte mii de copii care vin la tratament. Alaturi de ei exista intotdeauna un adult, care le este alaturi – o mama, un tata, o bunica, toti luptand cu suferinta copiilor lor si traind luni de zile pe un scaun sau pe jos. 

Fondatorii MagiCamp, Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu, au adus in centrul atentiei greutatile cu care se confrunta parintii acestor copii, care sunt de cele mai multe ori oameni simpli, fara posibilitati financiare ce au nevoie de orice fel de sprijin, dar mai ales de un loc in care sa se poata odhini, spala si gati, in care sa poata plange departe de ochii copiilor si asa plini de suferinta. 

MagicHome a cumparat un bloc in apropiere de spital si isi propune ca pana in primavara sa il transforme intr-un loc in care parintii sa poata locui gratis, sa beneficieze de tot confortul necesar pentru a-si dedica toata dragostea si atentia copiilor lor.  

Datele arata ca peste 70% din parintii copiilor bolnavi au situatii financiare modeste, nu au bani de transport si cazare si de multe ori acestea sunt motivele pentru care tratamentul este intrerupt sau amanat, situatie care reduce semnificativ sansele de vindecare. Medicii cunosc acest lucru, si pentru a nu-i purta pe copii pe drumuri, pentru a nu intrerupe tratamentul, ii interneaza in spitale. Iar langa ei stau parintii lor. Pentru acesti oameni nu exista loc in care sa isi spele hainele, sa gateasca sau un loc doar al lor in care sa se retraga si planga.- a declarat Alex Dima. 

Alex a stat de vorba cu psihologi, cu voluntarii MagiCamp si a descoperit cum sunt sprijiniti parintii pana este gata MagicHome, dar si cu parintii ale caror marturii cutremuratoare vor putea fi vazute duminica, de la ora 18:00.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni