• PRO TV
  • Tatuajele post-traumatice, solutia recomandata pentru acoperirea cicatricelor

Tatuajele post-traumatice, solutia recomandata pentru acoperirea cicatricelor

Tatuajele post-traumatice, solutia recomandata pentru acoperirea cicatricelor

Un accident de masina, o arsura grava sau o operatie nereusita, pot lasa pe trup urme cumplite care amplifica trauma si o mentin, chiar si la ani distanta.

Tatuajele post-traumatice sunt si in Romania o nisa pe care o accepta acum cei mai multi medici dermatologi si chirurgi. Doctorii inteleg decizia pacientilor de a-si acoperi cicatricele, dar subliniaza nevoia de a decide impreuna momentul optim pentru asa ceva.

20 de ore a lucrat Hasky la un tatuaj posttraumatic pentru Maria. Tanara este victima unui caz de malpraxis.

Adrian Rosu, artist tatuator: “Ea nu este o impatimita a tatuajelor. A si zis ca este singurul, unicul tatuaj. O cicatrice foarte proeminenta, o sectionare de muschi, care mi-a dat foarte mult de munca. Asta este rezultatul, am reusit sa acoperim destul de bine. Trebuie sa ai acceptul unui doctor, eu il cer”.

Urmatorul client este el insusi medic si spera sa stearga astfel urmele unui accident de masina.

Nu este deloc neobisnuit ca ultima parte a procesului de vindecare sa aiba loc intr-un salon de tatuaje. Psihologii spun ca este o decizie strict personala daca purtam cu noi tot restul vietii semnele unei vechi suferinte sau le acoperim artistic. In Romania sunt inca putini tatuatori care accepta asemenea provocari, pentru ca dincolo de talent sunt riscuri atat in executie, cat si pentru rezultatul final.

Pielea cicatrizata- mai ales cea arsa- poate sangera peste normal. Se poate infecta mai usor, chiar daca tatuatorul respecta conditiile de sterilitate.

Nu apelati niciodata, pentru asemenea proceduri, la un tatuator clandestin. Dezastrul estetic poate fi dublat de imbolnaviri grave.

Vezi VIDEO pe Stirile PROTV.ro!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni