• PRO TV
  • Cine este bărbatul de rând cu care prințesa Ayako a Japoniei se va mărita în octombrie

Cine este bărbatul de rând cu care prințesa Ayako a Japoniei se va mărita în octombrie

Cine este bărbatul de rând cu care prințesa Ayako a Japoniei se va mărita în octombrie

Anunț bombă în Țara soarelui răsare. Prințesa Ayako, fiica lui Norihito, prințul Takamado al Japoniei, a anuțat că se căsătorește cu un bărbat de rând în vârstă de 32 de ani.

Prințesa Ayako, în vârstă de 27 de ani, e gata să renunțe la privilegiile conferite de sângele ei albastru pentru a-și uni destinele cu un bărbat care lucrează pentru o companie de transport maritim. Kei Moriya (32 de ani) este alesul ei, un angajat al companiei Nippon Yusen KK. Vitorul soț al prințesei este și membru în colectivul de conducere al unei organizații nonguvernamentale care asigură acces la educație copiilor din țările în curs de dezvoltare. Conform Agenției de presă a Casei Imperiale Japoneze, relația dintre cei doi a fost înlesnită de mama prințesei, care îl cunoaște de 40 de ani pe tatăl lui Kei Moriya, cu care a făcut studiile universitare în Marea Britanie.

Ayako și Kei Moriya vor avea nunta în 29 octombrie 2018, la Tokio, conform Agenției de presă a Casei Imperiale Japoneze, citată de Daily Mail. Cei doi vor fi oficial logodiți în luna august, în urma unei ceremonii care va avea loc în data de 12 a lunii. 

Publicația britanică notează că prințesa Ayako este cea de-a doua membră a Casei Imperiale Japoneze care renunță la statutul ei privilegiat pentru a se mărita cu un om de rând. În luna septembrie a anului trecut, verișoara sa, prințesa Mako, s-a măritat cu fostul ei coleg de clasă Kei Komuro. Mako este cea mai mare nepoată a împăratului Akihito. În schimb, Ayako nu e descendentă directă a împăratului Akihito, ea fiind fiica prințului Takamado, un văr al împăratului. 

FOTO: Kei Moriya și prințesa Ayako via Japan's Imperial Household Agency

Motivele pentru care cele două au ales să renunțe la privilegiile lor regale sunt două, iar primul este acela că nicio femeie din componența Casei Imperiale Japoneze nu are dreptul să revendice tronul. Al doilea motiv ar putea fi că nimeni nu-ți poate dicta de cine să te îndrăgostești. Când se întâmplă, se întâmplă.

Este o certitudine faptul că odată ce au ales acest drum, femeile familiei imperiale pierd toate privilegiile numelui pe care îl poartă. În schimb, pot primi echivalentul a un milion de dolari, odată ce părăsesc familia. Însă, această regulă nu e valabilă și pentru bărbați, care își păstrează avatajele chiar dacă se căsătoresc cu femei de rând.

Japonia este o monarhie constituțională, condusă de un prim-ministru. Rolul împăratului în bunul mers al treburilor este limitat, iar împăratul Akihito (84 de ani) a dezvăluit intenția de a abdica anul viitor, pentru a-l lăsa la conducere pe fiul său mai mare, prințul Naruhito. Puterea legislativă în Japonia este deținută de Dieta Națională, Parlamentul Japonez format din două camere legiuitoare. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni