• PRO TV
  • Natalie Portman, Jude Law și Nicolas Cage, pe marile ecrane la București, în aprilie

Natalie Portman, Jude Law și Nicolas Cage, pe marile ecrane la București, în aprilie

Natalie Portman, Jude Law și Nicolas Cage, pe marile ecrane la București, în aprilie

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Independent American aduce în în Capitală actori de primă mână, în producții ce pot fi văzute la noi în premieră.

American Independent Film Festival, care se desfășoară în parioada 12-18 aprilie 2019, anunță un spectacol cinematografic vizual și muzical, în titluri noi semnate de trei dintre cei mai interesanți și originali regizori americani actuali. Cinefilii din Capitală vor putea vedea, în premieră, Vox Lux, în regia lui Brady Corbet, cu Natalie Portman și Jude Law, Mandy, în regia lui Panos Cosmatos, cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough, și The Mountain, de Rick Alverson, cu Jeff Goldblum și Tye Sheridan.

Proiecțiile au loc la CinemaPro și Cinema Muzeul Țăranului, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

 „S-a născut o stea a apocalipsei” afirmă The New York Times despre Natalie Portman în rolul Celestei din Vox Lux, cel de-al doilea film regizat de Brady Corbet, după The Childhood of a Leader care i-a adus la Veneția premiile pentru regie și cel mai bun debut, în 2015. Explorând spectacolul lumii contemporane, regizorul de numai 30 de ani spune povestea fascinantă a ascensiunii unei adolecente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. 

Ghidată de managerul ei bine intenționat (Jude Law), Celeste devine un simbol al cultului celebrității și al mașinăriei media, într-un film despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca zei, impregnat de o coloană sonoră cu piese originale semnate de Sia și muzică originală scrisă de Scott Walker. 

Citește și: Sia, apariție rară pe covoru roșu, cu chipul descoperit

Pentru Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori și legendari compozitori ai secolului XXI, Vox Lux este a doua colaborare cu Brady Corbet, din păcate fiind și ultimul material compus de Walker. Artistul a murit pe 22 martie 2019, la vârsta de 76 de ani, lăsând în urmă o moștenire pop experimentală imensă.  

Păstrând tonul muzical experimental și trecând de la pop la rock, Jóhann Jóhannsson compune împreună cu chitaristul Stephen O’Malley de la Sunn o))), coloana sonoră a filmului Mandy, regizat de Panos Cosmatos. Muzica islandezului Jóhannsson, alături de interpretarea lui Nicolas Cage, sunt considerate de Indiewire ca fiind „centrul unei experiențe cinematografice hipnotice, o poveste despre răzbunare și un studiu abstract asupra doliului, în același timp”. Jóhannsson a creat pentru horror-ul lui Cosmatos ultima muzică de film a carierei sale, finalizând înainte proiectul lui Denis Villeneuve, Arrival. 

Citește și: La 55 de ani, Nicolas Cage se căsătorește din nou. Cu arată logodnica lui cu 20 de ani mai tânără


Povestea răzbunării lui Red Miller, care trăiește izolat în sălbăticie împreună cu soția sa Mandy, până când liderul unui cult, Jeremiah Sand (Linus Roache) îi distruge viața, se construiește prin „accentele de black metal, atmosfera amenințătoare și orchestrări pătrunzătoare de felul celor compuse de italianul Giacinto Scelsi”, spune Pitckfork. 

The Mountain, în regia lui Rick Alverson, a debutat în 2018 la Festivalul Internațional de la Veneția, de unde a plecat peste ocean cu o mențiune specială. Acțiunea filmului se petrece în anii ‘50 și este povestea lui Andy, un tânăr solitar, care în urma decesului tatălui său (Udo Kier) se angajează ca fotograf pentru Wallace Fiennes (Jeff Goldblum), un doctor în lobotomie. Interpretat de Tye Sheridan într-un stil care aduce aminte de Tom Hardy și Barry Keoghan, Andy descoperă S.U.A anilor ’50 prin intermediul  pacienților doctorului. 

Excentricitatea scenariului lui Rick Alverson clocotește până la climaxul revelator din titlu, pe măsură ce personajele se adâncesc într-o Americă ce aparține vizual lui Edward Hopper și lui David Lynch ca atmosferă.

Regizorul Rick Alverson este cunoscut pentru filme ca The Comedy (2012), New Jerusalem (2011) și The Builder (2010). 

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul www.filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni