• PRO TV
  • (P) Foraje puturi pentru confortul tau

(P) Foraje puturi pentru confortul tau

(P) Foraje puturi pentru confortul tau

In cladirile suburbane, care sunt situate la o distanta mare de sistemele centralizate, problema furnizarii personale de apa este acuta. Utilizarea resurselor subterane, prin foraje puturi, permite o existenta autonoma, cu un nivel maxim si rational de confort.

Pe langa furnizarea apei, este imperativ necesar ca aceasta sa fie potrivita pentru consum si utilizare acasa. Apele subterane izolate din straturile de roca, respecta standardele sanitare stabilite pentru apa menajera. Cu o curatare suplimentara, trecand prin dispozitivul de filtrare, apa dobandeste o calitate inalta. Pentru a avea acces la sursele de apa, ai nevoie de foraje puturi Bucuresti.

Pentru a determina metoda de forare a unui put de apa intr-un amplasament, este necesar sa se determine corect adancimea nivelului de apa subterana si rocile sectiunii geologice, care urmeaza sa fie forate. Tehnologia selectata corespunzator pentru forarea puturilor de apa, le va permite specialistilor sa foreze rapid o fantana, pentru a evita accidentele in timpul forajului. Expertii firmei de foraje puturi Bucuresti vor merge pe site si vor determina tipul si metoda de foraj care vor fi optime pentru site-ul tau.

Ce inseamna foraje puturi

Forajul puturilor este o metoda si un mod de distrugere a diferitelor roci, curatarea putului si intarirea peretilor acesteia, precum si folosirea unui echipament al partii de alimentare cu apa. In timpul forajului, in roca se va forma un orificiu cilindric directional, care este necesar pentru instalarea carcasei. Un astfel de put este o structura hidraulica avand o sectiune circulara, iar adancimea putului depinde de caracteristicile solului. Inainte de a echipa putul de apa, este necesar sa se stabileasca la ce adancime sunt amplasate acviferele si de aceasta va depinde metoda de foraj, care poate fi rotativa si auger.

Tipuri de foraj

Forajul Auger  este o metoda de gaurire rotativa in care roca din partea de jos este ridicata in partea de sus a putului cu ajutorul unui burghiu - o teava de foraj cu o banda de otel sudata pe ea. In timpul rotirii, varful burghiului slabeste solul si roca se ridica de-a lungul acestuia, de jos in partea de jos a putului. Metoda cu melc este folosita la forarea puturilor superficiale in roci nisipoase si argiloase, precum si in roci cu duritate medie.

Pentru foraje puturi rotativ (foraj cu spalare sau purjare), se folosesc echipamente de tip rotativ. Roca este distrusa de o unealta speciala cu dalta. Ca urmare a miscarilor de rotatie translationala, echipamentul se adanceste treptat, iar solul este scos prin solutie de argila, apa sau aer comprimat. Metoda este utilizata pentru gaurirea atat a rocilor moi cat si a celor dure, la o adancime destul de mare. Puturile realizate prin metoda rotativa au o durata de viata mai lunga. Oricare ar fi metoda de foraje puturi pe care o alegi pentru o casa, ai nevoie de specialistii de la firma de foraje puturi Bucuresti. Cei care prefera o viata linistita in afara orasului, departe de agitatia urbana, ar trebui sa se gandeasca la foraje puturi, pentru alimentarea cu apa curenta si care pot fi executate numai de profesionisti calificati. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni