• PRO TV
  • (P) 5 sfaturi pentru amenajarea pe verticală ca să câştigi mai mult spaţiu

(P) 5 sfaturi pentru amenajarea pe verticală ca să câştigi mai mult spaţiu

(P) 5 sfaturi pentru amenajarea pe verticală ca să câştigi mai mult spaţiu

Atunci când locuieşti într-un apartament mic sau într-o garsonieră, ai impresia că totul este foarte aglomerat şi că nu există nicio soluţie de amenajare pentru a economisi mai mult spaţiu.

Totuşi, designerii de interior au găsit o metodă care îţi poate fi de ajutor – amenajarea pe verticală. Acest truc te poate ajuta să salvezi spaţiu şi să te bucuri de o atmosferă relaxantă, aşa că iată câteva idei pe care le poţi pune în aplicare.

Construieşte rafturi înalte

Dacă ai un dormitor sau un living mic şi simţi nevoia de a crea mai mult spaţiu, amenajarea pe verticală poate fi cea mai bună soluţie. Profită de înălţimea pereţilor şi construieşte rafturi până sus. Încearcă să foloseşti fiecare centimetru de pe perete, pentru a economisi spaţiu. Pentru astfel de rafturi ai nevoie doar de nişte plăci de lemn şi de o bormaşină pentru a le fixa în perete. Iar preţul unei bormaşini de pe mathaus.ro porneşte de la 53 de lei, aşa că merită să faci o astfel de investiţie.

Alege corpuri de mobilier suspendate

Pentru bucătărie poţi alege corpuri de mobilier suspendate, unde poţi depozita toate obiectele de care ai nevoie, de la căni şi farfurii, până la diferite produse alimentare. De asemenea, în bucătărie, poţi profita şi de spaţiul liber rămas pe interiorul uşilor, unde poţi improviza câteva cuiere pentru ustensilele pe care le foloseşti la gătit.

Foloseşte spaţiul liber rămas deasupra şifonierului

Dacă şifonierul din dormitor nu este foarte înalt şi ţi-a rămas spaţiu liber până la tavan, atunci ar trebui să profiţi de acest aspect. Cumpără câteva cutii de aceeaşi culoare şi foloseşte-le ca spaţiu de depozitare, aşezându-le pe dulap. Acestea vor da senzaţia de unitate şi vor înălţa dulapul cu 30-40 cm.

Construieşte poliţe

Dacă nu ai îndeajuns de mult spaţiu pentru depozitare, poţi să construieşti o poliţă deasupra patului, unde poţi aşeza o veioză, mai multe cărţi şi alte obiecte personale. De asemenea, oglinda de deasupra chiuvetei din baie poate avea şi ea poliţe pentru depozitarea produselor de îngrijire.

Foloseşte cuiere în anumite locuri din casă

Cuierele pot fi o soluţie perfectă pentru a economisi spaţiu, fiind uşor de amplasat în orice colţ al casei. Spre exemplu, poţi să montezi un cuier pe holul de la intrare, pentru hainele mai groase, însă poţi folosi un astfel de cuier şi pe interiorul uşii de la baie, pentru prosoape şi halate. În bucătărie, poţi să montezi o bară metalică, de care poţi agăţa câteva cârlige, iar astfel vei crea un alt model de cuier, pentru ustensilele pe care le foloseşti la gătit.

Aşadar, acestea sunt doar câteva idei pe care le poţi pune în aplicare dacă îţi doreşti o amenajare pe verticală. Urmând aceste sfaturi, vei reuşi să economiseşti mai mult spaţiu şi îţi vei putea depozita toate lucrurile fără probleme.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni