• PRO TV
  • Cât timp va fi nevoie de distanțare socială? Predicțiile făcute de o echipă de cercetători de la Harvard

Cât timp va fi nevoie de distanțare socială? Predicțiile făcute de o echipă de cercetători de la Harvard

Cât timp va fi nevoie de distanțare socială? Predicțiile făcute de o echipă de cercetători de la Harvard

Oamenii de știință sunt de părere că o singură perioadă de carantină nu va ține sub control pandemia de coronavirus. 

Distanțarea socială ar putea fi o măsură de prevenție care să fie necesară intermitent până în 2022, se arată într-o analiză publicată de mai mulți cercetători în revista Science, potrivit The Guardian

Studiul arată că virusul nu poate fi controlat printr-o singură perioadă de carantină, iar distanțarea socială va fi necesară pentru evitarea unui număr mai mare de infectări decât cel din prezent, până va fi disponibil un tratament sau un vaccin pentru Covid-9. 

Unul dintre scenarii arată că reizbucniri ale epidemiei ar putea apărea până în 2025. ”Răspândirea infecțiilor se face în două condiții, când există două categori de oameni: cei infectați și cei susceptibili de infectare. Dacă nu se realizează o imunizare la nivel mondial...majoritatea populației este încă susceptibilă”, a declarat Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard. 

”Previziunea potrivit căreia pandemia se încheie în vara lui 2020 nu are nicio legătură cu ceea ce se știe despre răspândirea infecțiilor”, a adăugat acesta. 

În absența unui vaccin sau a unui tratament, singura soluție viabilă pentru menținerea sub control a pandemiei o reprezintă distanțarea socială, cel puțin până în 2022, se arată în studiu.

Numărul de cazuri din următorii cinci ani, și nivelul necesar al distanțării sociale sunt influențate în mod crucial de numărul actual de infectări și de capacitatea de dobândire a imunității în fața acestui virus.

”Ipotezele rezonabile sunt că putem căpăta o protecție parțială pentru un an. Pe termen lung, ar putea fi vorba despre o protecție ok pentru câțiva ani. În acest  moment este vorba doar de speculații”, a declarat Lipsitch. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni