• PRO TV
  • Ce șanse sunt cu adevărat ca elevii să transmită coronavirusul profesorilor sau colegilor în sala de cursuri

Ce șanse sunt cu adevărat ca elevii să transmită coronavirusul profesorilor sau colegilor în sala de cursuri

Ce șanse sunt cu adevărat ca elevii să transmită coronavirusul profesorilor sau colegilor în sala de cursuri

Pe fondul tensiunilor cauzate de problema reînceperii școlilor, cercetătorii australieni vin cu o veste bună, menită să îi mai liniștească pe părinți, dar și pe elevi și profesori. Un studiu nou a scos la iveală că este puțin probabil ca noul coronavirus să fie răspândit de copiii  -  atât intre ei, cât și profesorilor în sala de cursuri.

Un raport făcut public pe 26.04.2019 de  Centrul de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării din New South Wales analizează felul în care s-a trasmis coronavirusul în școlile și grădinițele din această zonă a Australiei între lunile martie și jumătatea lui aprilie. 

Examinând răspândirea a 18 cazuri de coronavirus (9 elevi și 9 cadre didactice) în 15 scoli, raportul arată că doar un singur elev din școala primară și unul de liceu ar fi putut lua virusul de la cazurile inițiale din școlile lor. 

Raportul spune chiar că „niciun elev și niciun profesor nu au luat Covid-19 de la cazurile existente în clase”. Asta în condițiile în care cei 18 infectați cu luat contact de aproape cu alți 735 de elevi și 128 de angajați ai școlilor.


Foto: Getty Images / scoala in Rusia

Studiul urmează să fie analizat în detaliu, în condițiile în care mulți părinți nu vor să își trimită copiii la școală din cauza temerilor de a nu se infecta cu coronavirus.

Vezi si: Coronavirusul ar putea fi distrus în doar câteva minute. Care sunt cele 3 “arme” care l-ar putea ucide

“Rezultatele acestui studiu sunt preliminare. Cu toate astea, ținem să sugeram faptul că transmiterea Covid-19 în școlile din New South Wales a fost foarte limitată”, au spus cei care au realizat studiul.

Scott Morrison, prim ministrul Australiei, a spus că locul cel mai periculos pentru profesori este cancelaria, nu sala de curs.

Comitetul Australian pentru Protecția Sănătății a eliberat pe 24 aprilie un document în care susține că nu este nevoie să se aplice regulile de distanțare socială in clase.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni