Coronavirusul ar putea fi distrus în doar câteva minute. Care sunt cele 3 “arme” care l-ar putea ucide

Coronavirusul ar putea fi distrus în doar câteva minute. Care sunt cele 3 arme care l-ar putea ucide
Citeste mai mult despre: coronavirus, soare, temperatura, umiditate,
Autor: Redactia
Data publicarii: 24 Aprilie 2020
Data actualizare: 11 Septembrie 2020
Soarele ar putea fi cel mai puternic aliat al nostru împotriva coronavirusului. Cel puțin asta reiese din cel mai recent studiu prezentat într-o conferință de presă, la Casa Alba,  de către Departamentul de Securitate Internă al SUA.

Soarele ar putea ucide coronavirusul în câteva minute

Departamentul de Securitate Internă al SUA a dezvăluit într-o conferință de presă, la care a fost prezent și președintele Donald Trump, că soarele, umiditatea și temperaturile ridicate pot ucide coronavirusul din picăturile de salivă din aer sau de pe suprafețele netede.

"Observaţia cea mai frapantă până astăzi este efectul puternic pe care pare să-l aibă lumina soarelui pentru a ucide virusul, atât pe suprafeţe, cât şi în aer(…) Noi am identificat unele verigi slabe în lanţul de transmisie a virusului. Am identificat că, de pildă, căldura şi umiditatea sunt elemente slabe ale acestui lanţ. Am stabilit că lumina soarelui, razele ultraviolete constituie slăbiciuni în acest lanţ", a declarat Bill Bryan, responsabil pentru ştiinţă şi tehnologie în Departamentul de Securitate Internă.

Cum afectează prezența soarelui, temperatura și umiditatea “viața” coronavirusului

Potrivit datelor furnizate de Departamentul de Securitate Internă al SUA, o jumătate din viaţa virusului, adică timpul necesar pentru a se reduce la jumătate puterea sa, este de 18 ore la o temperatură cuprinsă între 21 şi 24 grade Celsius, cu 20% umiditate pe o suprafaţă neporoasă. Aceasta include, de pildă, clanţele uşilor.

Dar această jumătate din viaţă este redusă la şase ore când rata umidităţii creşte la 80% şi doar la 2 minute când lumina soarelui se adaugă ecuaţiei.

Când virusul este în aer, înjumătăţirea puterii acestuia este de o oră la o temperatură de 21-24 grade Celsius şi 20% umiditate.

Cu aceeaşi umiditate, cu aceeaşi temperatură, dar cu adăugarea luminii soarelui, această durată scade la un minut şi jumătate.

Bill Bryan a concluzionat că sezonul estival ar putea crea "un mediu în care transmisia virusului poate fi redusă". Dar aceasta nu înseamnă că agentul patogen vă fi eliminat integral.

Coronavirusul rezistă bine pe suprafețele interioare

Oamenii de știință au ținut să sublinieze faptul că ar trebui să insistam cu dezinfectarea suprafețelor care nu sunt expuse la spare, în mod special cele din spatiile interioare.

“Pot să vă spun că înălbitorul va omori virusul în 5 minute, iar alcoolul izopropilic în 30 de secunde. Dacă freci, va dispărea și mai repede”, a spus Bryan.

Sugestie șocantă a lui Donald Trump în cadrul aceleiași conferințe: să injecteze oamenii cu… dezinfectant

În prezenta oamenilor de știință, președintele SUA, absolvent în Finanțe și Comerț (nu de Medicina!), a propus câteva metode neortoxode de tratament împotriva coronavirusului: folosirea razelor ultraviolete și injectarea pacienților cu dezinfectanți. 

“Să îți injectezi sau să ingerezi dezinfectant este un lucru iresponsabil și periculos. Este o metodă comună folosită de oameni când vor să se sinucidă”, l-a contracarat imediat pe Donald Trump, Dr Vin Gupta, medic pneumolog.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies