• PRO TV
  • (P) Care sunt cele mai bune tratamente pentru cearcăne?

(P) Care sunt cele mai bune tratamente pentru cearcăne?

(P) Care sunt cele mai bune tratamente pentru cearcăne?

Poți avea cele mai frumoase ținute, păr fără cusur, piele netedă și hidratată, dar când ai cearcăne - acele cercuri negre de sub ochi - care rămân acolo, oricât ai încerca sa te faci că nu le vezi, din oglindă te va privi întotdeauna o persoană obosită și tristă.

Înainte ca anticearcănul să devină prietenul tău de nădejde, află de la experții clinicii SKiN MedSpa București care sunt cele mai bune tratamente pentru cearcăne, ca să economisești timp și bani și să obții rezultate garantate și de durată. 

Înainte de a alege orice tratament, trebuie să înțelegi ce sunt cearcănele și care sunt factorii care duc la apariția lor, căci există un set de factori care favorizează apariția cercurilor vineții sau negre de sub ochi.

Astăzi, cuvântul „cearcăne” a devenit la fel de popular ca și cuvântul „celulită”, dar termenul corect pentru a descrie această problemă de ordin estetic este hiperpigmentarea periorbitală. 

Care sunt cauzele formării cearcănelor?

Cearcănele pot fi de moment sau circumstanțiale, adică pot să apară din cauza oboselii, a orelor de somn insuficiente sau din cauza anumitor boli. Acestea dispar după odihnă sau în momentul în care afecțiunea care le-a declanșat este tratată sau încetează de la sine. 

De cele mai multe ori însă cearcănele cronice sunt cele care conferă feței un aspect de oboseală și reprezintă un disconfort estetic major din cauza aspectului întunecat de sub zona oculară, fapt ce evidențiază și mai mult cearcănele. Acest lucru se întâmplă din cauza acumulării de melanină. 

Cercurile purpurii de sub ochi, care apar din cauza congestiei vaselor de sânge, devin vizibile prin piele. Lumina care cade pe această zonă favorizează pigmentarea sa, provocând un fel de tatuaj care tinde să se înrăutățească în timp.

Cel mai adesea, cearcănele sunt cauzate de moștenirea genetică, lucru total necontrolabil, din păcate. Persoanele care au cearcăne de la o vârstă fragedă prezintă un tegument subțire, colorat mai intens și mai transparent, permițând o vizibilitate accentuată a rețelei vasculare subcutanate.

Vârsta este și ea un alt factor care contribuie la apariția și, cu siguranță, la agravarea cearcănelor. În cazul înaintării în vârstă, pielea care acoperă zona ochilor, deja subțire și delicată, tinde să devină și mai subțire din cauza pierderii de colagen, ceea ce poate duce la formarea de pete întunecate în jurul ochilor, însoțite fie de șanțuri fie de pungi. În ambele cazuri, se instalează și nelipsitele riduri, care devin mai adânci și mai vizibile în timp.

Obiceiurile zilnice pot reprezenta, de asemenea, un factor declanșator. Persoanele care fumează, beau excesiv, sunt stresate, dorm puțin, mănâncă prost și abuzează de sare sunt mai predispuse la apariția cearcănelor față de alte categorii, cu un stil de viață mai sănătos.

Obiceiurile nesănătoase duc la dilatarea capilarelor din zona sub ochi, fapt ce crește congestia de sânge și compromite estetica regiunii periorbitale. Cu toate acestea, adevărul trist este că unii dintre noi, indiferent de cât de sănătos este stilul de viață abordat, tot suferim din cauza cearcănelor. 

Înainte de a apela la orice tratament estetic pentru cearcăne, este recomandat consultul unui medic specialist dermatolog pentru a obține un diagnostic precis, precum și pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament. 

Cel mai important lucru este excluderea ipotezei conform căreia cearcănele sunt efecte secundare ale unei boli sistemice sau autoimune. După identificarea cauzei problemei, trebuie evaluată care este procedura potrivită. În cele mai multe cazuri, combinarea unor tratamente și respectarea unor anumite ritualuri de îngrijire vor da cele mai bune rezultate. 

Care sunt cele mai bune tratamente care te scapă de cearcăne

Chiar dacă este vorba aparent despre aceeași problemă, tratamentele sunt diferite de la o persoană la alta. De exemplu, o persoană cu o piele matură nu poate fi tratată la fel ca o persoană care nu are încă riduri sau exces de piele. 

Oricâte remedii există pe internet, trebuie să știi că tratamentele naturiste nu dau rezultate. Nu există niciun tratament din plante sau vreo cremă care să trateze cearcănele.

Singurul lucru pe care îl poate realiza o cremă anti-cearcăne este să hidrateze zona respectivă mai eficient sau să diminueze temporar aspectul acestora, însă nu există un leac băbesc care se poate aplica acasă și care să funcționeze cu adevărat, indiferent de ce vezi sau citești online. 

Metodele de tratament care te pot scăpa de cearcăne necesită expertiză medicală,  dispozitive și substanțe speciale, pe care nu le găsești în magazine și, cu atât mai puțin, în cămară! 

Standardul de aur pentru orice tratament împotriva cearcănelor este acidul hialuronic. Teoxane Teosyal PureSense Redensity [II] este singurul filler cu acid hialuronic destinat exclusiv zonei ochilor, unul din cele mai noi tratamente anti-cearcăn cu rezultate dovedite în zeci de studii clinice. 

Teosyal este un gel injectabil care conține cel mai pur acid hialuronic, 100% natural, care înlocuiește volumul pierdut și menține hidratarea pielii, dar și ingrediente care repară pielea de sub ochi (aminoacizi, antioxidanți, vitamina B6, zinc și cupru).

Acest tratament cu acid hialuronic reface volumul pierdut din zona cercurilor oculare, umple liniile fine și reduce substanțial cearcănele sau pungile de sub ochi.

Redensity [II] conține, de asemenea, lidocaină, un anestezic sigur pentru a reduce la minimum disconfortul, iar la SKiN MedSpa injectarea se realizează folosind o canulă atraumatică și anestezic local, astfel încât pacienții să nu resimtă nici un fel de durere. Tratamentul pentru cearcăne Teosyal Redensity II este 100% sigur, o ședință durează mai puțin de jumătate de oră, iar efectele se mențin aproape un an.

Tratamentul pentru cearcăne RRS® HA Eyes este un complex pe bază de acid hialuronic şi substanţe biorevitalizante, special conceput pentru zona ochilor, cu efect de hidratare, biorevitalizare a regiunii perioculare, cu un puternic efect antirid și de umplere a ridurilor fine, dar și de diminuare a cearcănelor maronii şi a pungilor.

Pentru a obține rezultate vizibile, sunt recomandate 4 - 8 ședințe, cu o frecvență de 1 ședință la 2 săptămâni, și repetarea acestora de 2 ori pe an.

Depigmentarea cearcănelor este un tratament minim invaziv care va atenua culoarea maronie sau purpurie de sub ochi. Procedura, care de obicei este realizată de cele mai multe ori în cadrul ședințelor de mezoterapie, presupune injectarea în zona de sub ochi a unui cocktail special creat pentru depigmentarea cearcănelor care include vitamina C, cu efect antioxidant puternic. 

Depigmentarea cearcănelor se mai poate face și cu laserul Fotona, care are un program special denumit Fotona Smooth Eye, ce acționează împotriva ridurilor, a pierderii de volum și de elasticitate din zona ochilor. Fasciculul laser-ului acționează asupra cercurilor întunecate, deoarece energia sa este atrasă de pigmenții vaselor mici din regiune. 

În funcție de caz, și un peeling chimic blând pe baza de acizi ușori, cum ar fi acidul tricloroacetic (ATA), acidul glicolic și acidul retinoic, în concentrații adecvate pentru zona ochilor, promovează reînnoirea stratului superficial al pielii, estompând cearcănele.

Blefaroplama este o ultimă soluție, atunci când vârsta înaintată, excesul de piele și lipsa de volum sunt avansate. Din fericire, poți uita de intervenția chirurgicală, deoarece Blefaroplasma® reușește printr-o metodă non-invazivă să “strângă” pielea de sub și de pe pleoape, fapt ce va contribui la un aspect mai proaspăt și mai vioi, fără nevoia unei intervenții chirurgicale cu toate riscurile și costurile ridicate asociate. 

Uită de anticearcăn și vino la SKiN MedSpa! Vei beneficia de o evaluare inițială gratuită, în cadrul căreia vom analiza nevoile tenului tău, dar și rezultatele dorite. Îți vom explica detaliat procedurile și te vom ajuta să determini de ce tip de tratament ai nevoie pentru a obține aspectul dorit. 

Vei avea ocazia să vezi rezultatele înainte și după, astfel încât să știi exact la ce să te aștepți de la acest tratament. Programează-te online prin formularul din site, sună-ne la numărul 0729.740 704 sau scrie-ne pe adresa de email [email protected]

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni