• PRO TV
  • Spania a prelungit starea de urgență după înmulțirea cazurilor de Covid-19 în scurta perioadă de relaxare

Spania a prelungit starea de urgență după înmulțirea cazurilor de Covid-19 în scurta perioadă de relaxare

Spania a prelungit starea de urgență după înmulțirea cazurilor de Covid-19 în scurta perioadă de relaxare

Parlamentul spaniol a decis prelungirea stării de urgență, la cererea premierului Pedro Sanchez, după ce relaxarea măsurilor de protecție în fața Covid-19 s-a dovedit periculoasă.

Spaniolii trebuie să respecte măsurile de distanțare fizică încă 10 zile. Parlamentul a prelungit starea de urgență până la 24 mai, după ce numărul cazurilor noi de Covid-19 a început să crească alarmant începând de marți, 5 mai (2.260 de noi cazuri, 185 de decese). Miercuri, 6 mai, erau 3.121 de cazuri noi de Covid-19 și 244 de morți.

În cererea sa adresată Parlamentului, premierul spaniol a arătat că ar fi o greșeală uriașă dacă Spania ar ridica măsurile de distanțare fizică. „Mai avem nevoie de câteva săptămâni pentru a garanta sănătatea cetățenilor”, a spus acesta.

Parlamentul a încuviințat cererea guvernului, însă nu fără scandal. Opoziția a acuzat Puterea că încalcă libertățile fundamentale ale omului în timpul acestei stări de urgență, prelungită pentru a patra oară.

„Toate drepturile sunt intacte, nicio liberate nu este încălcată, doar două sunt limitate, printre care aceea de liberă circulație, dar scopul e să asigurăm sănătatea publică și să salvăm vieți”, a spus premierul Pedro Sanchez.

Citește șiÎn sfârșit, liberi! Fericirea copiilor spanioli după ce li s-a permis să iasă din case după 6 săptămâni

Joi, 7 mai, Spania înregistrase încă 3.173 de cazuri noi și 213 decese. În aceeași zi, directorul general al Direcției de Sănătate Publică, Yolanda Fuentes, a demisionat din funcție din cauza neînțelegerilor cu ministrul sănătății, Enriqiue Ruiz-Escudero, scrie El Mundo

Demnitarul s-a declarat de acord cu propunerile venite din partea regiunilor Spaniei, care au cerut ridicarea interdicțiilor pentru deschiderea afacerilor și cafenelelor. 

Șefa Direcției de Sănătate Publică a declarat că regiunea Madrid, cea mai lovită de coronavirus, nu este pregătită să treacă la faza 1 a relaxării măsurilor de protecție. Multe regiuni au permis reluarea unor activități în aer liber și deschiderea afacerilor mici.

Spania are 256.855 de cazuri de Covid-9, 26.070 de decese și 163.919 de persoane care s-au vindecat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem Level – episodul 1: Vloggerul Max, trucuri și strategii pentru jucătorii de Fortnite

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni