• PRO TV
  • (P) Piesele auto achiziționate pe cont propriu și ce trebuie să știi despre această practică

(P) Piesele auto achiziționate pe cont propriu și ce trebuie să știi despre această practică

(P) Piesele auto achiziționate pe cont propriu și ce trebuie să știi despre această practică

Conform legii în vigoare, cei care se prezintă la un service auto pentru reparații pot solicita să fie folosite piesele auto achiziționate pe cont propriu. Sunt totuși câteva condiții stricte ce se impun.

Unii nu își complică situația și preferă să lase totul în seama mecanicului, fiind buni de plată la final, doar că nu știu niciodată valoarea exactă a piesei, sunt supraîncărcați de  preț așadar nu este tocmai rentabil.

Ce spune legea

Clientul trebuie să solicite prestatorului de servicii în reparații vehicule utilizarea produselor și a pieselor furnizate de client. Acestea pot fi originale, noi sau recondiționate, omologate, certificate, după caz.

Garanția oferită de prestator de servicii se aplică pentru lucrarea de montare, schimbare piesă, în timp ce garanția calității pieselor auto vine de  la producător, oferită la achiziția făcută din magazin, de către client.

Asta înseamnă că cei care preferă să se prezinte la service cu piesa necesară a fi înlocuită poartă responsabilitatea ce vine odată cu alegerea făcută.

Magazinele de piese auto sunt atât de multe încât mulți nu știu cum să departajeze selecția. Când vine vorba despre  www.comnico.ro spre exemplu, varietatea de piese și prețurile competitive sunt ceea ce pledează în favoarea acestui shop.

Comnico.ro, specializat pe nișa de piese auto

Dacă ești în căutarea unei piese auto atunci știi prea bine ce presupune acest demers. Ai un cod al piesei și cauți din magazin în magazin o variantă de preț care să convină.

De multe ori însă nici nu găsești produsul în sine. Multe dintre magazine se axează pe acele produse de larg consum, pe cele care se vând cel mai bine și mai repede, becuri, uleiuri etc. Iată un prim avantaj când ne referim la https://www.comnico.ro, un magazin unde se vor găsi piese pentru absolut tot ce presupune un autovehicul.

În catalogul de produse aici se găsesc piese pentru anumite mărci, dar sunt și piese universal valabile. Sunt acoperite mai toate zonele de interes, de la piese ce țin de partea electrică a mașinii până la echipament de interior, filtre, piese de service, pentru motor de asemenea. În completare, același loc are o gamă largă de anvelope, inclusiv cele all weather.

Câștigă detașat și pentru că este un magazin online ce îți permite să rezolvi mai repede achiziția. Din simple mișcări, cu filtru ce ține de specificațiile mașinii și nevoii acesteia, ajungi rapid la o selecție de piese.

În cazul în care este necesar poți cere și ajutor, asistență tehnică, pentru a fi sigur că ai ales  corespunzător. Ai parte de suport profesional 24/7, ceea ce nu poate decât să te încânte pentru că nu depinzi de nimeni și nimic în a intra cât mai repede în posesia pieselor necesare și a grăbi programarea la service.

Prețuri rezonabile

Desigur că există oricând varianta ca în preajma unui service să găsești un magazin de piese auto, un altul poate chiar în cartier, oriunde în orașul tău. Știm la fel de bine că accesibilitatea la acestea te va costa. De multe ori diferența de preț contează, fie pentru că piesa în sine este scumpă, fie pentru că investiția pe care o faci, plus reparație, te face să te gândești de mai multe ori pe ce dai banii.

Din fericire online-ul revoluționează și această piață și permite să găsești mai rapid și mai eficient piesele auto necesare. Comnico dispune și de prețuri competitive pe piața de profil, dar și de oferte, așadar unele achiziții vor fi răsplătite de reduceri.

Desigur, sunt respectate toți termenii, astfel încât achiziția făcută poate fi returnată dacă este cazul și beneficiază de garanție.

Poate că asta înseamnă să te adaptezi cerințelor pe piață. Se știe că românii sunt mari fani ai mașinilor second hand. Oricât de bine întreținute până la cumpărare, pe drumurile din țară se uzează încât mulți devin abonați ai service-urilor auto.

Ajung să fie clienți fideli, mai ales dacă au parte de servicii de calitate și dincolo de reparații țin cont de întreținerea mașinii cu mici intervenții la timp. Așadar, pe principiul alege service-ul și mecanicul potrivit ca să ai la cine să apelezi oricând ai nevoie, un magazin de piese auto se impune cu aceeași nevoie. Comnico poate fi un răspuns potrivit. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni