• PRO TV
  • COVID-19, caniculă și o invazie de lăcuste. India se confruntă cu una dintre cele mai grave situații din ultimii 30 de ani

COVID-19, caniculă și o invazie de lăcuste. India se confruntă cu una dintre cele mai grave situații din ultimii 30 de ani

COVID-19, caniculă și o invazie de lăcuste. India se confruntă cu una dintre cele mai grave situații din ultimii 30 de ani

După pandemia de coronavirus și temperaturi caniculare, India se confruntă cu o nouă provocare: o invazie fară precedent de lăcuste. 

Milioane de insecte au invadat regiunea Rajasthan a Indiei, zonă aflată în apropierea graniței cu Pakistan. Lăcustele au măturat cinci state diferite în căutare de mâncare și au distrus vegetația și culturile. Conform CNN, situația este fără precedent în ultimii 30 de ani. 

Lăcustele au format o perdea de aproximativ 7 kilometri lungime și au afectat mai multe zone din India, printre care se numără Madhya Pradesh, Maharashtra, Gujarat și Uttar Pradesh. Daunele se ridică la câteva milioane de dolari.  

Sursa FOTO: Profimedia

Conform informațiilor furnizate de Food and Agriculture Organization din SUA, aceste insecte se pot deplasa și 150 kilometri pe zi și consumă fiecare în medie câte 2 grame de vegetație, echivalentul greutății lor.

În încercarea de a controla situația, autoritățile indiene din Jaipur au apelat la tractoare, drone și mașini de pompieri.


Pe lângă epidemia de COVID-19, populația din India se confruntă și cu temperaturi extrem de ridicate. În statul Rajasthan s-au înregistrat și temperaturi de 50 grade Celsius, în timp ce în Delhi, termometrele au înregistrat și 47,6 grade Celsius.  

Aceste temperaturi ridicate nu au mai fost atinse în India în această perioadă de zeci de ani, scrie BBC. Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 10: Emanuel Cîrstea, salvatorul familiei la 12 ani!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni