• PRO TV
  • În ce constă studiul prin care se va stabili în România gradul de răspândire pentru noul coronavirus?

În ce constă studiul prin care se va stabili în România gradul de răspândire pentru noul coronavirus?

În ce constă studiul prin care se va stabili în România gradul de răspândire pentru noul coronavirus?

În perioada iunie-septembrie se va desfășura în România un studio de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus în cadrul populaţiei.

Potrivit news.ro, studiul e coordonat de Institutul Naţional de Sănătate Publică și se va face pe seruri reziduale, colectate de la persoane din toate categoriile de vârstă, care se prezintă în această perioadă pentru recoltare de analize la laboratoare din fiecare judeţ şi care vor fi selectate cu pas de eşantionare. Vor fi persoane fără semne şi simptome de boala infecţioasă şi care îşi vor exprima consimţământul informat de participare la studiu."Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecţie a sănătăţii populaţiei. Institutul Naţional de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra şi va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens, vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziţia de kituri, reactivi etc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, citat într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Rezultatele acestui studiu vor ajuta la luarea deciziilor privind modul în care se va ține sub control pandemia de Sars-Cov-2 în următoarea perioadă. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2

FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni