• PRO TV
  • Încă 3 polițiști din Minneapolis, puși sub acuzare în cazul morții lui George Floyd

Încă 3 polițiști din Minneapolis, puși sub acuzare în cazul morții lui George Floyd

Încă 3 polițiști din Minneapolis, puși sub acuzare în cazul morții lui George Floyd

Patru polițiti din Minneapolis sunt considerați responsabili pentru moartea brutală a lui George Floyd. În urma plângerilor depuse de cetățenii americani, cercetările au fost extinse la nivelul poliției din oraș.

Principalul suspect în cazul morții lui George Floyd, polițistul Derek Chauvin este acuzat acum de crimă de gradul 2, după ce procurorii au schimbat încadrarea faptei sale. Inițial, ofițerul fusese acuzat de crimă de gradul 3 (omor prin imprudență).

Ancheta demarată în oraș a scos la iveală că alți 3 polițiști sunt vinovați de moartea americanului de culoare George Floyd. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a pierit asfixiat, sub genunchiul ofițerului Derek Chauvin.

Acum, au fost puși sub acuzare Tou Thao, Thomas Lane și J. Alexander Kueng, foști colegi de-ai lui Chauvin, care l-au însoțit pe acesta la incindentul din 25 mai 2020. Ei au fost concediați la o zi după decesul bărbatului, iar acum sunt acuzați de complicitate la crimă de gradul 2, scrie today.com.

Citește șiPrima declarație a mamei fetiței lui George Floyd. Ce a transmis femeia, cu lacrimi în ochi

FOTO: capturi video Madonna Instagram

Conform unor surse din cadrul Procuraturii, toți cei 4 acuzați riscă o pedeapsă cu inchisoarea de până la 40 de ani. 

Procurosul general al statului Minnesota, Keith Ellison, a cerut locuitorilor statului să aibă răbdare pentru ca ancheta să se desfășoare conform procedurilor legale. Acesta a precizat că presiunea publică nu a cântărit deloc în schimbarea încadrării faptei săvârșite de Derek Chauvin.

Fostul ofițer, care a și lucrat ca paznic în același club cu victima sa, a fost părăsit de soția lui. Femeia a intentat divorț la câteva zile de la arestarea sa. 

Derek Chauvin. FOTO: Getty Images

Mai multe vedete internaționale s-au declarat șocate și revoltate de incident, pe care l-au catalogat drept o crimă cu tentă rasială. Una dintre cele mai vehemente voci a fost cea a Madonnei, care s-a revoltat împotriva poliției.

Uciderea lui George Floyd a demarat o amplă mișcare de masă, BlackOutTuesady, care a mobilizat internauți de pe întreg globul.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Abi îl atacă pe Alex Velea din nou - Trending Review cu Daragiu - Episodul 31

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni