• PRO TV
  • (P) Cum să alegi cele mai bune produse pentru bebelușul tău

(P) Cum să alegi cele mai bune produse pentru bebelușul tău

(P) Cum să alegi cele mai bune produse pentru bebelușul tău

Lista de cumpărături pentru bebeluș poate fi, uneori, extrem de lungă, însă, este important ca viitoarea mămică să știe care sunt cele mai potrivite produse pentru cel mic, în primele luni de viață. De aceea, venim în ajutorul părinților cu o serie de recomandări, pentru ca aceștia să aleagă ce este mai bun pentru copilul lor.

Cosmeticele potrivite pentru pielea bebelușului

Atunci când alegi cosmetice pentru bebelușul tău, ține cont de câteva aspecte importante. În primul rând, produsele potrivite pentru pielea bebelușului trebuie să conțină cât mai puține ingrediente. De asemenea, cosmeticele pentru copii nu ar trebui să conțină parfum, pentru a evita, astfel, problemele legate de sensibilități și alergii. De asemenea, în cazul bebelușilor, poți alege produse cu întrebuințări multiple. Spre exemplu, un șampon care poate fi folosit și ca săpun pentru corp. Nu doar că vei reduce, semnificativ, costurile dar îți va fi mai ușor să te ocupi de baia celui mic. Pe lângă săpun și șampon, la fel de utile sunt și cremele pentru bebeluși, uleiurile de corp, unguentele calmante și loțiunile de corp hidratante.

Accesoriile necesare pentru igiena bebelușului

Accesoriile pentru îngrijirea bebelușului trebuie alese cu atenție, pentru a nu-i pune în pericol sănătatea. Printre accesoriile necesare pentru igiena celui mic se numără o perie pentru păr, bețișoare de urechi cu protecție, un clește pentru unghii și o forfecuță, tot cu protecție. Pentru îngrijirea bebelușului mai sunt necesare și compresele sterile, care pot fi folosite pentru curățarea ombilicului și a ochilor sau pentru dezinfectarea micilor zgârieturi.

Scutecele potrivite 

Bebelușul va avea nevoie, cel puțin în primii doi ani, de scutece, așa că este important să alegi modelul potrivit. Astfel, poți opta pentru scutece de unică folosință sau pentru scutece refolosibile, care sunt mai scumpe, însă te ajută să economisești bani pe termen lung. Totuși, dezavantajul scutecelor refolosibile este acela că trebuie spălate. În schimb, scutecele de unică folosință sunt ușor de utilizat, se prind foarte rapid și sunt prevăzute cu indicatoare, care îți semnalează când este cazul să le schimbi. Dacă optezi pentru scutece de unică folosință, poți alege Pampers de la Carrefour, sau poți căuta, alte modele, în farmacii. De asemenea, pentru scutecele de unică folosință vei avea nevoie și de șervețele umede, pe bază de apă, pentru a curăța pielea bebelușului, în zonele intime.

Instrumentele necesare pentru îngrijirea copilului

Pentru îngrijirea responsabilă a copilului, orice părinte trebuie să aibă în casă un aspirator nazal, folosit pentru curățarea nasului. Manuale sau electrice, aceste aparate extrag secrețiile nazale cu o pompiță sau prin sucțiune. De asemenea, un alt dispozitiv care-ți poate fi de ajutor este aparatul de aerosoli, cunoscut și sub numele de nebulizator, pe care-l vei folosi în caz de răceli sau de afecțiuni pulmonare. Cu ajutorul acestui dispozitiv, bebelușul tău va primi medicamentele sub forma unor vapori, prin intermediul unor măști speciale.

Un alt dispozitiv necesar pentru bebeluși este termometrul. Poți alege între un termometru digital, sau unul cu infraroșu, care este mult mai ușor de folosit pentru măsurarea temperaturii copilului.

Hăinuțele potrivite pentru bebeluș

Hăinuțele pruncilor trebuie realizate doar din țesături naturale, fiindcă pielea celor mici este extrem de sensibilă. Bumbacul este cel mai potrivit material pentru pielea delicată a copiilor, așa că nu ezita să-l alegi. În plus, nu este tratat chimic, este pufos și plăcut la atingere, și lasă pielea să respire, prevenind transpirația excesivă.

De asemenea, în primele luni de viață, copilul trebuie schimbat de câteva ori pe zi. De aceea, ar trebui să-i cumperi haine confortabile și ușor de schimbat, cele mai potrivite fiind body-urile și salopetele. Hăinuțele indicate pentru puiul tău sunt cele prevăzute cu capse plastifiate laterale, sau între piciorușe, ca să ai acces rapid la scutec, fără să îi provoci disconfort celui mic.

Acestea sunt, așadar, doar o parte dintre produsele pe care viitoarele mămici ar trebui să le cumpere pentru bebelușii lor. Este important ca orice părinte să aleagă, atent, fiecare produs pentru copilul său, fiindcă sănătatea celui mic primează.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni