• PRO TV
  • (P) Cum alegi lavoarul din baie pentru maximum de confort?

(P) Cum alegi lavoarul din baie pentru maximum de confort?

(P) Cum alegi lavoarul din baie pentru maximum de confort?

O încăpere cum este baia, în care petreci timp pentru propria stare de bine, fie printr-o îmbăiere în spumă, fie pentru a te machia sau a-ţi aranja părul, merită toată atenţia atunci când este amenajată. De aceea, pentru a te bucura de o atmosferă specială, este important să faci alegeri potrivite pentru un design cât mai plăcut. Vezi mai jos exact cele mai bune ponturi!

Pe piaţă sunt atât de multe modele, încât probabil îţi este greu să alegi chiuveta ideală. Însă dacă ţii cont de câteva elemente principale, vei lua cea mai bună decizie încât o să te mândreşti mult timp cu modul în care ţi-ai modernizat baia. 

Iată de ce să ţii cont neapărat atunci când cauţi lavoarul potrivit:

Mărimea băii

Înainte de orice, trebuie să ţii cont de suprafaţa acestei încăperi şi celelalte lucruri pe care le vei integra sau există deja în acest spaţiu. Dacă suprafaţa este destul de mare, poţi opta pentru o chiuvetă incastrabilă, cu o formă dreptunghiulară sau pătrată sau poate chiar una dublă, în cazul în care vrei una numai pentru tine.

În caz contrar, ar trebui să te orientezi către un lavoar de dimensiuni reduse, cu picior, sau către un model suspendat, care dă un aspect aerisit încăperii. 

Designul băii

Indiferent de dimensiuni, o chiuvetă trebuie integrată armonios în designul băii tale. În funcţie de stilul în care este amenajată această încăpere, lavoarul poate deveni una dintre piesele emblematice în casa ta, care în acelaşi timp completează perfect designul minimalist, vintage, plin de culoare sau complet alb. 

Gresia şi faianţa sunt principalele elemente de care trebuie să ţii cont înainte să cumperi chiuveta ideală. Destul de important este mobilierul din jur, mai ales dacă vrei să integrezi lavoarul într-un dulap în care să depozitezi lucruri esenţiale pentru curăţarea şi întreţinerea băii. 

Numărul de membri din familie

Cu cât familia este mai numeroasă, cu atât trebuie să cauţi lavoare mai mari, mai ales dacă există o singură baie în casa ta. Atunci când locuieşti singur, mai ales într-o garsonieră sau un apartament mic, ştii că ai nevoie de un lavoar de dimensiuni mici, care să fie integrat într-un corp de mobilă.

Când ai copii, o chiuvetă mare dreptunghiulară şi destul de adâncă pentru a nu da apă pe afară sau chiar una dublă ar fi o investiţie înţeleaptă. Pe lângă faptul că trebuie să se adapteze designului băii, este importantă şi calitatea materialului pentru a rezista cât mai mult timp.

Materialul din care este făcută chiuveta

Cum pentru o chiuvetă poţi scoate o sumă considerabilă din buzunar, este esenţial să te asiguri că faci alegerea potrivită ţinând cont şi de materialul din care este realizată. 

Aşadar, optează pentru un lavoar din ceramică dacă nu vrei să fie vizibile eventualele zgârieturi. Este una dintre cele mai căutate opţiuni, în special datorită faptului că se întreţine uşor.

Pentru un aspect futurist, chiuveta din sticlă este cea mai bună variantă care completează aspectul special al băii tale. Iar dacă vrei să dai o notă de eleganţă acestei încăperii de relaxare, alege dintre diversele modele de chiuvete de baie din piatră naturală, aflate în tendinţe şi din ce în ce mai apreciate de români. Vei impresiona pe oricine cu un astfel de lavoar.

Modul în care vrei să montezi chiuveta

Nu în ultimul rând, alegerea perfectă depinde şi de tipul montajului. Poți opta pentru o chiuvetă care se montează pe perete, cu picior sau semipicior (care are doar rol de mascare a sifonului), dacă peretele este realizat din cărămidă sau BCA. Dacă peretele în dreptul căruia vrei să așezi lavoarul nu-i poate susține greutatea, mai bine te orientezi către chiuvete ce se montează pe consolă sau se așază direct pe mobilier. 

Nu-i aşa că este uşor să alegi chiuveta potrivită stilului tău de viaţă? Bineînţeles, o discuţie cu un specialist în design interior te-ar ajuta să găseşti modelul ideal, însă şi cu o documentare amănunţită vei face o alegere excepţională. Aşa că aplică sfaturile de mai sus şi vei avea baia visurilor tale!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni