• PRO TV
  • (P) Tendințe în manichiura și îngrijirea mâinilor, în această vară

(P) Tendințe în manichiura și îngrijirea mâinilor, în această vară

(P) Tendințe în manichiura și îngrijirea mâinilor, în această vară

În această perioadă, multe doamne au fost nevoite să își îngrijească mâinile acasă, fără ajutorul unor specialiști. Unele s-au descurcat mai mult decât rezonabil, altele...așa și așa. Dacă faci parte din a doua categorie, află ce trebuie să faci pentru îngrijirea corectă a mâinilor și unghiilor, astfel încât acestea să aibă, mereu, un aspect sănătos și frumos. Sfaturile, de îngrijire cât și de înfrumusețare, pot fi puse în aplicare de toate doamnele și domnișoare.

Așa că: 

Îngrijirea, înainte de toate 

  • Folosește mănuși pentru treburile casnice, de exemplu curățenia sau spălatul vaselor, ca să reduci expunerea pielii mâinilor la chimicalele din soluțiile de curățare;
  • Usucă-ți, complet, mâinile, după spălare. Nu insista, prea mult, cu un prosop aspru, ci, mai bine, tapotează, ca să previi sensibilitatea mâinilor;

Protejează-ți mâinile cu o cremă hidratantă după fiecare spălare. Ca să îți amintești de acest lucru, păstrează câte un flacon în mai multe locuri din casă, în geantă sau în mașină, pentru a-ți fi  la îndemână la nevoie.

Ocazional, aplică o mască de mâini pe care să o lași să acționeze mai mult timp, chiar o noapte întreagă sau când urmărești serialul preferat. Îți poți crea singură o mască din ingrediente naturale, cu vitamine și nutrienți benefici pentru mâini cum sunt avocado sau uleiul de măsline, sau poți apela la numeroasele oferte ale firmelor specializate.

Caută produse pentru mâini, cu ingrediente naturale

Cele mai bune produse de îngrijire a mâinilor sunt cele care conțin uleiuri naturale -  datorită efectului de hidratare și catifelare- și nutrienți și vitamine benefice pentru piele. Ele previn uscarea excesivă a mâinilor, lucru recomandat, mai ales, în această perioadă în care ne spălăm mai des, pentru a preveni contractarea de virusuri sau bacterii.

Un conținut bogat de Vitamina E din produsele de îngrijire ajută pielea să neutralizeze radicalii liberi vinovați de îmbătrânirea ei prematură cauzată de poluare, de expunerea la substanțe chimice sau la radiații ultraviolete. 

Cele mai bune surse de vitamina E sunt produsele cu unt de Shea sau cu ulei de migdale, care îmbunătățesc elasticitatea pielii și mențin o barieră de protecție la nivelul epidermei. 

Dacă unghiile tale sunt casante, se rup ușor și mai mult, ai observat apariția unor pete albe, ai carență de minerale în organism, în special de zinc. Uleiul de migdale, cu un conținut bogat din acest mineral, previne apariția unor asemenea situații, iar crema de mâini cu migdale de la L'Occitane le va reda aspectul sănătos, hrănit, hidratat și catifelat și va ajuta la întărirea unghiilor.

Întreține-ți, singură, manichiura

În această vară, pentru o manichiură de efect, recomandările experților se referă în special la metodele pe care le putem aplica singure, pentru întreținerea unghiilor.

Îndepărtează, singură, lacul gel de pe unghii. Ai nevoie de dischete demachiante, îmbibate cu un dizolvant special, și bucăți mici de folie de aluminiu. Pune dischetele peste unghii, „îmbracă-le“ cu foliile de aluminiu și așteaptă 15 minute.  Folosește o pilă mai aspră pentru a îndepărta stratul de lac rămas pe anumite porțiuni, și o pilă buffer pentru a netezi unghia. Pentru a finisa tratamentul, aplică un ulei special pe cuticule și o cremă hidratantă, regenerantă pe mâini. 

Fii la curent cu tendințele anului

În materie de manichiură, în acest an, tendințele principale sunt spre nuanțele metalice și ojele mate. Sunt folosite nuanțele tari, vibrante, culori saturate dar, dacă preferi o nuanță neutră sau pală, vei fi oricum în trend, mai ales, dacă aplici discret modele de flori. Modelele mici și atent realizate vor fi la mare căutare și în 2020, și este important ca lacul de unghii care se aplică peste acestea, fie că vorbim de desene, personaje sau flori, să fie colorat și sidefat.

  • Pentru modelele cu desene, un lac colorat permite ca pictura să fie realizată în detaliu și fără greșeli;
  • Unghiile simple, cu un lac rezistent și pe care se poate aplica un desen mic sau un stras discret, sunt, din nou, preferate, mai ales, de către persoanele cu unghii scurte;
  • Modelele cu efect perlat sunt, încă, la mare căutare pentru că sunt ușor de realizat și au o eleganță și un rafinament aparte;
  • Lacul de unghii mat revine puternic în tendințele din acest an datorită efectului de impact pe care îl are dar și a faptului că se poate transforma pe parcurs într-unul lucios;
  • Modelele punctate sau ștampilate sunt în vogă pentru că pot fi realizate din diferite culori sau lacuri cu texturi diverse, și în mai multe dimensiuni;

Modelele cu tematică sunt mereu în tendințe pentru că pun în evidență atât imaginația purtătoarei cât și abilitățile stilistului. 

Nu ezita să te folosești de aceste recomandări pentru o manichiură și un aspect impecabil al mâinilor, în 2020.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni