• PRO TV
  • Top 12 Cele mai urate cladiri din lume! FOTO

Top 12 Cele mai urate cladiri din lume! FOTO

Top 12 Cele mai urate cladiri din lume! FOTO

Cum nu toti arhitectii au geniu ca, de exemplu, Le Courbusier, Oscar Niemeyer sau Antonio Gaudi, in diverse colturi ale lumii au aparut si constructii oribile ce par proiectate de niste minti bolnave. Adevarate monumente de uratenie, cladirile merita mentionate intr-un top si poate nu le-ar strica si niste inscriptii "Asa NU!".

1.Ryugyong (Pyongyang)
Constructia hotelului a inceput in 1987 si a incetat in 1992 din lipsa de fonduri. Structura de baza a acestei cladiri monstuoase a fost terminata, dar fara nicio elevatie.

2. Mirador
(Madrid)
Proiectata de arhitecti olandezi, cladirea are 63,4 metri inaltime, iar la 36,8 m deasupra solului, in zona centrala este o "spartura" imensa pe a carei platforma se afla o gradina, loc de promenada. Fatada este vopsita in mai multe culori, fiecare semnificand ca acolo se afla un anume tip de apartamente.

3. Elephant
(Bangkok)
O cladire foarte inalta, cenusie, cu multe fetrestre si situata pe Paholyothin Road & Ratchadaphisek Road in Bangkok, Thailanda.

4. Kaden
(Louisville)
Cladire gen bloc turn cu arabescuri nejustificate pe fatada, este situata la mare departare de alte edificii si a fost gandita pentru birouri.

5. Boston City Hall (Massachusetts)
O cladire sumbra cu o arhitectura incoerenta, fara nicio legatura cu stilul celorlalte constructii din oras, ajunsa in ruina.

6. Fang Yuan (Shenyang)
Seamana cu un ban imens decupat la mijloc sub forma de patrat, dupa modelul vechilor monede chinezesti, predomina sticla si otelul; cladirea a fost terminata in 2001 si este destinata firmelor corporatiste.

7. World Hotel
(Genting Highlands Resort, Pahang)
Hotelul imens din Malayezia are 6000 de camere si este colorat ca un papagal, insa este pe placul turistilor avizi sa viziteze si sa locuiasca in locuri exotice. Si... doar asta conteaza!

8. Bloc placat cu teracota
(Portland)
O cladire masiva cu ferestre putine si meschin de mici, in spatele carora incaperile sunt intunecoase si par neincapatoare.

9. Teatrului Landmark (lfracombe)
Situat in preajma unor cladiri cochete din orasul de costa lfracombe (Devon), cladirea cu turnuri care amintesc de o fabrica dezafectata adaposteste - incredibil, dar adevarat! -, Teatrul Landmark.

10. Biserica din Neviges
(Germania)
Loc de pelerinaj, biserica a fost proiectata de Gottfried Bohm si este considerata cel mai maret si impunator proiect de-al designerului.

11. Piata Federatiei (Melbourne)
Proiectat de arhitectii locali Don Bates si Peter Davison, un astfel de loc oribil nu ar putea fi admirat decat de mamele celor doi sau de iubitele lor devotate.

12. Bolwoningen (Hertogenbosch, Olanda)
In anii '70, arhitectilor din Tarile de Jos li s-a dat libertatea de a construi 50 de case futuriste cunoscute sub numele de bolwoningen - roundhouses -, cu scopul de a ridica mai multe in cazul în care ideea ar fi prins. Din fericire, n-a prins!

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni