• PRO TV
  • (P) Nu știi ce fel de cabina de dus să alegi? Îți prezentăm avantaje și dezavantaje ale fiecărui model!

(P) Nu știi ce fel de cabina de dus să alegi? Îți prezentăm avantaje și dezavantaje ale fiecărui model!

(P) Nu știi ce fel de cabina de dus să alegi? Îți prezentăm avantaje și dezavantaje ale fiecărui model!

Ai pornit în căutarea unei cabine de dus, însă te-a descurajat numărul de modele existente pe piață? Știm că poate fi un proces îndelungat, deoarece îți doreșți ce este mai bun și nu vrei să regreți alegerea. Pentru a-ti veni în ajutor, îți vom prezența în continuare principalele tipuri de cabine de dus, cu avantaje și dezavantaje.

În funcție de acestea, te poți orienta spre o anumită categorie de cabine și astfel poți studia doar modelele specifice pentru a lua cea mai bună decizie. 

Cabina de dus clasica (prefabricata)

Cel mai comun tip de cabina de dus pe care îl poți achiziționa din magazinele de profil. Având în vedere construcția acestei cabine, este foarte ușor de instalat și nici nu implică modificări drastice în baie (dacă este vorba despre renovarea unei băi). Că avantaje, trebuie să menționăm faptul că se montează ușor, ușile au închidere etanșă datorită construcției acesteia și poate fi folosită atât împreună cu o cadita specială, dar și poziționată direct pe pardoseală. Că dezavantaj, s-ar putea să nu fie o opțiune ideală pentru persoanele care suferă de claustrofobie. 

Paravan pentru cada 

Dacă nu vrei să renunți la relaxarea pe care ți-o oferă o baie fierbinte în cadă, dar totuși nu ai loc să montezi și o cabina de dus, poți apela cu încredere la un paravan pentru cadă. Că avantaje, punctăm faptul că transformă cadă într-un timp foarte scurt și are un preț accesibil. De asemenea, se găsesc într-o mulțime de variante: mobile, pliabile sau fixe. Dezavantajul principal este legat de estetică băii: s-ar putea să nu arate așa cum îți dorești. 

Cabina de dus cu perete fix

În cazul în care nu ai găsit o cabina pe placul tău, având dimensiunile dorite, poți apela oricând la o cabina de dus cu perete fix. Această este compusă dintr-un perete fix și o ușa care poate fi pliantă, batantă sau glisantă. Se montează foarte ușor și are un preț foarte bun. Că avantaj putem menționa faptul că poți alege dimensiunea care se potrivește cel mai bine băii tale, astfel încât este ideală chiar și în cazul în care nu dispui de prea mult spațiu. Un dezavantaj îl reprezintă modul de montare: este nevoie să fie montată pe colț. Ține cont de caracteristicile băii tale înainte să iei o decizie! 

Cabina de dus tip ,,walk-in” 

Este cea mai modernă varianta de cabina de dus, care se potrivește cu ușurință în orice baie, indiferent de stilul în care este amenajată. La început, a fost integrată cu succes în băile minimaliste, însă acum poate fi personalizată astfel încât să fie ideală chiar și pentru băile elegante, luxoase. Poți opta pentru unul sau doi pereți de sticlă ce vor delimita zona de dus. Că avantaje, menționăm aspectul deosebit al cabinei și faptul că o poți personaliza după bunul plac: atât că dimensiuni, dar și că loc de amplasare în baie. Ține cont de faptul că baia va avea nevoie de anumite ajustări: pentru că apă să se scurgă, trebuie să montezi o rigolă și să creezi o pantă în dreptul ei.  

Sperăm că aceste informații să te ajute în alegerea cabinei de dus la care ai visat! 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni