• PRO TV
  • Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus! Cu ce se confruntă acum?

Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus! Cu ce se confruntă acum?

Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus! Cu ce se confruntă acum?

Noua Zeelandă a numărat duminică, 9 august, 100 de zile fără apariția vreunui caz, pe plan local, de infecție cu noul coronavirus.  

Cu toate acestea, oficialii au avertizat ca cetățenii să fie în continuare atenți, pentru că Vietnam și Australia, care odată aveau virusul sub control, luptă acum cu o reapariție a infecțiilor.

Succesul obținut de Noua Zeelandă pe acest plan a făcut ca insula să devină unul dintre cele mai sigure locuri din lume acum, cel puțin din acest punct de vedere.
 
Cetățenii din Noua Zeelandă au revenit la viața normală, dar autoritățile sunt îngrijorate că mulți refuză acum testarea, nu folosesc aplicațiile guvernanetale puse la dispoziție pentru ținerea sub control a situației și unii chiar ignoră regulile de igienă de bază.
 
„Realizarea a 100 de zile fără transmitere comunitară este o etapă semnificativă; cu toate acestea, după cum știm cu toții, nu ne putem permite să fim de pe acum plini de satisfacție și gata”, a declarat directorul general al Sănătății, Ashley Bloomfield.


 
Vietnamul, care timp de trei luni a făcut teste fără să detecteze nicio transmisie internă, e acum focusat pentru a controla un nou focar în Danang.În plus, cel de-al doilea oraș mare din Australia, Melbourne, a fost blocat de șase săptămâni din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. Al doilea val de cazuri din Melbourne a fost în mare parte rezultatul unor întârzieri în apilicarea carantinei unde era nevoie.
 
„Pentru țări precum Australia și Noua Zeelandă, sursa de focare este probabil să fie chiar instituțiile de izolare și facilitățile de carantină, atât din cauza numărului mare de persoane internate acolo, cât și a multiplelor schimburi de personal implicate în îngrijirea lor”, a spus Michael Baker, profesor de sănătate publică la Universitatea din Otago.

PE PRO TV PLUS VEDEȚI SHARE ÎN BUCATE:FOTO: Shutterstock

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni