• PRO TV
  • Va apărea masca inteligentă, care face traduceri din opt limbi, transcrie după dictare și amplifică vocea purtătorului

Va apărea masca inteligentă, care face traduceri din opt limbi, transcrie după dictare și amplifică vocea purtătorului

Va apărea masca inteligentă, care face traduceri din opt limbi, transcrie după dictare și amplifică vocea purtătorului

Când pandemia Covid-19 a transformat măștile de protecție în accesorii esențiale, compania japoneză Donut Robotics a observat o oportunitate.     

Aceștia au creat o mască inteligentă, cu un upgrade de înaltă tehnologie care va facilita comunicarea și distanțarea socială.
 
În combinație cu o aplicație, masca C-Face Smart poate transcrie după dictare, amplifică vocea celui care o poartă și poate traduce o frază în opt limbi diferite.
În mod paradoxal, masca inteligentă nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. În schimb, este proiectată să fie purtată peste o mască de față standard. Fabricată din plastic alb și silicon, masca are un microfon încorporat care se conectează la smartphone-ul purtătorului prin Bluetooth. Sistemul are acces la limbi precum japoneza și chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă și franceză.

Donut Robotics a dezvoltat pentru prima dată software-ul de traducere pentru un robot numit Cinnamon - dar când pandemia a lovit, proiectul robotului a fost pus în așteptare. Atunci a venit inginerii echipei cu ideea de a-și folosi software-ul pentru o mască de protecție.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni