• PRO TV
  • (P) Dieta legendarului Arnold Schwarzenegger

(P) Dieta legendarului Arnold Schwarzenegger

(P) Dieta legendarului Arnold Schwarzenegger

Ajuns la 72 de ani, Arnold Schwarzenegger este unul din cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, fiind apreciat atât pentru calitățile sale extraordinare de actor, cât și pentru felul în care arată. Vorbim, doar, despre cel mai tânăr Mr. Universe din istoria culturismului (20 de ani).

Deși mai toate filmele sale au făcut înconjurul lumii, seria Terminator (Terminatorul 1984 , Terminatorul 2: Ziua Judecății 1991, Terminatorul 3: Supremația Roboților 2003, Terminator Genisys 2015 și Terminator: Dark Fate 2019) a fost cea care l-a propulsat pe culmile succesului. Franciza Terminator mai conține și filmul Terminator Salvation (lansat în 2009, fără Arnold în distribuție) și a fost folosită cu mare succes și de furnizorul de conținut pentru  Playtech în 2018 la realizarea unui din cele mai bune sloturi inspirate din filme - Terminator Genisys, disponibil la această adresă. Faptul ca multe sloturi sunt au ca inspiratie francize de filme nu este o noutate. De exemplu, in site-ul pacanale.ro, gasesti toate jocurile de tip pacanele inspirate din filme.

Cele două „arme” cu care Arnold Schwarzenegger a luptat pe tot parcursul vieții pentru a se menține în formă sunt antrenamentele intense și dieta. Iată câteva detalii referitoare la dieta lui Arnold, dezvăluite de manofmany.com. 

Pentru o statură impresionantă (1.85m, 113 Kg), Arnold a menținut regula conform căreia „pentru fiecare kilogram este nevoie de un gram de proteine”, iar asta înseamnă aproximativ 110 grame de proteine zilnic. Totuși, actorul austriac la origini nu s-a ferit să consume cereale, legume, micronutrienți și chiar grăsimi, dietă nu prea diferită de cele recomandate culturiștilor din zilele noastre. Până la urmă, scopul principal al alimentației este să adaugi masă de calitate organismului, prin calorii de calitate.

Evident, contează cantitatea, iar Arnold a avut grijă să primească 5-6 mese mai mici pe zi, completate cu shake-uri proteinice și multe vitamine și minerale, toate însumând undeva în jurul a 3.825 calorii, numai bune de ars la sală. 

În viața de zi cu zi, nu trebuie să ne imaginăm că Arnold este la fel ca robotul din Terminator, astfel că fostul guvernator al Californiei (2003-2011) nu refuză din când în când câte o pizza, un cheesburger cu cartofi prăjiți sau o plăcintă.

Lista cu alimentele pe care Schwarzenegger le consumă în mod regulat

3-4 ouă întregi dimineața, o sursă extraordinară de proteine și aminoacizi.

Bacon sau alte mezeluri. Sursă bună ce calorii și foarte gustoasă.

Pâine integrală (denumită și Ezekiel) - cea mai sănătoasă variantă. Dacă se respectă rețeta, aceasta conține cereale, tipuri de leguminoase, fără zaharuri adăugate sau grâu rafinat.

Avocado. Un aliment minune, ce oferă aproape 20 de vitamine și nutrienți, dar și grăsimi monosaturate sănătoase. Plus că are un gust foarte bun.

Ovăz. Obținut din cereale integrale, ovăzul conține fibre solubile și insolubile ce îmbunătățesc nivelul colesterolului și al glicemiei. Se combină excelent cu mierea.

Pește la grătar. Un aliment cât se poate de gustos și complet, sursă ideală de minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, fluor, mangan, iod, seleniu

Carne roșie sau piept de pui. Fripturi slabe ce oferă multe proteine.

Legume. Importanța legumelor în alimentație este un subiect destul bine cunoscut, iar Arnold are grijă ca acestea să nu-i lipsească de la masă.

Nuci. Alături de migdale sau caju, nucile au un conținut foarte ridicat de grăsimi (63 g / 100 g) oferind beneficii nutritive excelente.

Cartofi. Sursă sănătoasă de fier, fibre, vitamina B, C și beta-caroten.

Orez Brun. O sursă populară de cereale integrale, foarte hrănitoare.

Brânza grasă. „Cottage cheese” este acel tip de brânză grasă care este încărcată cu proteine, lipide, vitamine și minerale.

Fortuna este licentat ONJN, in footer-ul site-ului se vede nr de licenta: Bet Zone este licențiată în România de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) prin Licența cu numărul L1160665W000326 valabilă de la 1 septembrie 2016 până la 31 august 2026 și în baza autorizației de exploatare obținută prin decizia 1895/27.08.2019 valabila de la 01.09.2019-31.08.2020.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni