• PRO TV
  • (P) Cum alegi masca de protecție potrivită, dintre nenumăratele oferte disponibile pe piață?

(P) Cum alegi masca de protecție potrivită, dintre nenumăratele oferte disponibile pe piață?

(P) Cum alegi masca de protecție potrivită, dintre nenumăratele oferte disponibile pe piață?

Cu toții suntem conștienți că pandemia aceasta ne-a luat prin surprindere și a scos la iveală companii setate să profite de criza actuală pentru a face profit, oferind produse de slabă calitate, care ne pun sănătatea în pericol.

Sunt însă și oameni de bine, care investesc energie și efort pentru a produce produse de calitate, folosind cele mai noi tehnologii în domeniu, fiind certificate de cele mai importante institute din lume.

Cum îi putem deosebi pe unii de ceilalți și ce măști de protecție să alegem pentru noi și cei dragi, îți vom explica pe larg într-o nouă serie de articole informative.

Caută eticheta Oeko-Tex Standard 100

În momentul de față, în România se află o singură companie care produce măști de protecție certificate Oeko-Tex Standard 100 pentru produsul finit.

În traducere, toate elementele care compun masca (stratul din bumbac tratat, stratul din PES tratat, elasticul, ața cu care au fost cusute și procesul de imprimare) au fost testate și certificate.

Compania sibiană printcenter.ro este recunoscută pe piața producției publicitare pentru caracterul inovator și utilajele de ultimă generație pe care le folosesc; iar de doi ani parte din focusul lor este atribuit noii divizii de textile.

În cele ce urmează îți vom povesti pe larg ce este Oeko-Tex și ce garanții oferă această certificare, pentru a înțelege de ce sunt mastile de protectie certificate cea mai bună alegere.

Ce este certificarea Oeko-Tex?

Oeko-Tex®  Standard 100 este cea mai renumită etichetă ecologică voluntară pentru bunurile și accesoriile textile din lume.

Înseamnă „Încredere în textile” și este un sistem de certificare folosit în întreaga lume pentru materii prime, produse intermediare și produse textile finite în toate etapele de prelucrare, precum și pentru accesoriile utilizate în acest domeniu. 

Pentru a obține o certificare OEKO-TEX® STANDARD 100, materialul textil trebuie să fie lipsit de peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea umană. 

De ce este importantă certificarea Oeko-Tex pentru tine și familia ta?

Este important de cunoscut faptul că testele pentru obținerea certificării Oeko-Tex iau în considerare toate căile de pătrundere a substanțelor periculoase în corpul uman (prin piele, pe cale orală și prin respirație). Produsele certificate Oeko-Tex sunt astfel sigure pentru întreaga familie, în special pentru bebeluși, la vârsta în care introduc totul în guriță.

Dacă un produs deține certificarea OEKO-TEX® STANDARD 100, poți fi sigur că produsul a trecut de numeroase teste și este sigur pentru sănătatea familiei tale, astfel că nu produce iritații și acnee, ci este blând cu tenul, dar și cu mediul înconjurător.

Sperăm că articolul de azi te-a ajutat să faci diferența între sutele de măști de protecție disponibile acum online. Pentru mai multe informații așteptăm întrebările tale în secțiunea Comentarii.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni