• PRO TV
  • (P) Cum putem sa alegem o saltea de pat buna si ieftina

(P) Cum putem sa alegem o saltea de pat buna si ieftina

(P) Cum putem sa alegem o saltea de pat buna si ieftina

Odihnă este un aspect foarte important în viață fiecărui om și trebuie tratată cu maximă seriozitate, pentru ca starea ta fizică și mentală să fie la un nivel optim. Pentru a te odihni corect și a-ți încărca la maximum bateriile pe parcursul fiecărei nopți, este necesar să folosești o saltea de pat de calitate. Cele mai bune saltele de pat nu sunt ușor de găsit, însă cu ajutorul câtorva repere esențiale vei reuși să identifici o saltea de pat ieftină și bună.

Odihnă este un aspect foarte important în viață fiecărui om și trebuie tratată cu maximă seriozitate, pentru că starea ta fizică și mentală să fie la un nivel optim. Pentru a te odihni corect și a-ți încarcă la maximum bateriile pe parcursul fiecărei nopți, este necesar să folosești o saltea de pat de calitate. Cele mai bune saltele de pat nu sunt ușor de găsit, însă cu ajutorul câtorva repere esențiale vei reuși să identifici o saltea de pat ieftină și bună. 

Criteriile de care trebuie să ții cont pentru a alege cea mai bună saltea de pat

Pentru a te asigura că alegi o saltea de pat ieftină și bună, este necesar să iei în calcul cele mai importante caracteristici care influențează calitatea saltelei. Acestea sunt fermitatea, gradul de sprijin, dimensiunile, temperatura și durata de viață. 

Fermitatea saltelei - poate cea mai importantă caracteristică pe care o poate avea o saltea, pentru că ea influențează atât gradul de confort pe care îl vei resimți, cât și impactul pe care îl va avea salteaua asupra sănătății tale. Din punct de vedere al nivelului, fermitatea saltelei poate fi ridicată sau redusă. 

Saltelele ferme, țări, vor asigura o poziție mult mai fixă a corpului, însă acest lucru nu este neapărat de preferat. Dacă mergi pe varianta unei saltele țări, corpul tău va fi supus unei presiuni suplimentare din cauza dimensiunii reduse a suprafeței de contact. Vor există zone, îndeosebi la nivelul șoldurilor, spatelui și al umerilor, care nu vor avea pe ce să se sprijine atunci când stai întins, iar coloana vertebrală va deveni tensionată. 

La fel se poate întâmplă și dacă salteaua este prea moale, întrucât corpul tău se va afundă prea mult în saltea și nu va avea o poziție corectă. Coloana va fi, din nou, supusă unei tensiuni deloc sănătoase.  

O saltea de pat ortopedică este o varianta excelență, întrucât are o suprafață suficient de tare încât să susțînă corpul într-o poziție corectă, dar nu este nici atât de fermă încât să suprasolicite coloana prin crearea de puncte de presiune. 

Gradul de sprijin- acesta este un factor aflat în strânsă legătură cu criteriul fermității saltelei. O saltea cu un grad de sprijin potrivit oferă coloanei vertebrale condiții optime pentru a nu fi tensionată. Dacă vrei să te asiguri că gradul de sprijin oferit de salteaua pe care vrei să o achiziționezi este unul optim, trebuie să o încerci. Întinde-te pe spate și vezi dacă poți introduce fără dificultăți palmă în zona lombară. O saltea de pat ortopedică de calitate nu ar trebui să permite palmii să între în scobitura lombară cu ușurință. 

Dimensiunile saltelei - pentru a alege dimensiunea potrivită, este necesar să te raportezi la ramă patului. De regulă, atunci când sunt fabricate, ramele iau în calcul și criteriul referitor la salteaua care va fi oferită, în acest sens existând câteva dimensiuni standard. Poți avea un pat single sau unul dublu. De regulă, cea mai bună saltea de pat este mai lungă cu minim 15 centimetri decât înălțimea corpului persoanei care doarme pe ea, pentru a se asigura un nivel optim de confort. Tot legat de dimensiune, trebuie menționat că dacă se alege o saltea de pat care să nu fie în standarde (140x200, 160x200, etc), acestea se pot face pe comandă și automat vor avea un cost mai mare.

Temperatura - acest factor se referă la modul în care salteaua absoarbe sau nu căldură emanată de corpul uman. De regulă, saltelele de calitate au două fete, una pentru vara, care absoarbe căldură și menține suprafață răcoroasă, în timp ce față pentru iarnă nu absoarbe căldură, ci o păstrează la suprafață. 

Durata de viață - în fine, un alt factor important este cel referitor la durata de viață a saltelei. Cele mai bune saltele de pat rezistă până la 10 ani, însă și ele pot prezența semne de uzură după o vreme și trebuie înlocuite. Durata de viață este strâns legată de modalitatea de întreținere. Dacă aerisim salteaua, dacă folosim o husă de protecție sau dacă respectăm indicațiile producătorului legate de greutatea suportată, cu siguranță că durata de viață va crește semnificativ.

Nimic nu se compară cu o achiziție înțeleaptă, fie că este vorba de un simplu produs sau de un electrocasnic mai important. Însă, pentru a face o achiziție corectă trebuie să te informezi corect, iar o astfel de sursă de informații o puteți găsi aici. Sunt review-uri despre produse generale, păreri sincere despre produse testate, menite să te ajute în căutarea produsului dorit.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni