• PRO TV
  • Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Ce cadou au primit de la strănepoți

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Ce cadou au primit de la strănepoți

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Ce cadou au primit de la strănepoți

Zi de sărbătoare în familia regală britanică! În urmă cu 73 de ani, regina Elisabeta a II-a și prințul Philip își uneau destinele într-o ceremonie grandioasă la Westminster Abbey. Pentru a marca momentul, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie cu monarhul și soțul ei.

Imaginea realizată de fotograful Chris Jackson îi prezintă pe cei doi într-o încăpere de la Castelul Windsor, scrie Daily Mail. Regina Elisabeta (94 de ani) și prințul Philip (99 de ani) privesc încântați o felicitare primită în dar de la strănepoții lor. Regina poartă o rochie gri, elegantă, pe care a accesorizat-o cu un colier de perle și o broșă cu pietre prețioase.

Prințul George (7 ani), prințesa Charlotte (5 ani) și chiar mezinul ducilor de Cambridge, prințul Louis, au petrecut ore la realizarea felicitării. Cei trei au desenat un 73 uriaș pe felicitare, au colorat cu grijă și au lipit abțibilduri colorate. Nu știm ce au scris în interiorul felicitări, însă cu siguranță mesajul le-a topit inima străbunicilor. 

Elisabeta și Philip, o dragoste care rezistă de peste 7 decenii

Cei doi s-au văzut prima dată în 1934, la nunta principesei Marina a Greciei și Danemarcei cu principele George. Pe atunci, Elisabeta avea doar 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Elisabeta și Philip erau veri prin alianță. Cinci ani mai târziu s-au întâlnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Elisabeta s-a îndrăgostit iremediabil de Philip, care era ofițer în Marina Regală.



Vezi imagini de colecție cu regina Elisabeta și prințul Philip în galeria foto de mai jos

În timpul războiului, când Philip era pe front, Elisabeta îi trimitea acestuia scrisori de dragoste. Pentru că familia reginei nu vedea cu ochi buni această relație, cei doi au hotărât să se logodească în secret. Prințul Philip nu era pe placul familiei regale pentru că nu avea regat și nici o situație financiară bună. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste a avut un final fericit, iar părinții Elisabetei l-au acceptat într-un final pe Philip. Înainte de căsătorie, acesta a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei și s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Nunta regală a avut loc în urmă cu 73 de ani, pe 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat două mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al României şi mama lui, Regina Elena.

Cuplul regal are patru copii: Charles, prinț de Wales, prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew, duce de York și Edward, conte de Wessex. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 32: Cine crede Geanina Ilies că va fi marele câștigător Ferma




Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni