• PRO TV
  • (P) Care sunt țările cu care colaborează o firmă de transport marfă internațional?

(P) Care sunt țările cu care colaborează o firmă de transport marfă internațional?

(P) Care sunt țările cu care colaborează o firmă de transport marfă internațional?

O firmă de încredere care oferă servicii de transport marfă internațional trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor clienților săi, din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, trebuie să livreze cât mai multe tipuri de bunuri, atât mărfuri generale, cât și specializate - frigorifice, ADR (bunuri periculoase), autoturisme și alte vehicule, mobilă, materiale textile, cereale, transporturi agabaritice etc.

În al doilea rând, o astfel de companie trebuie să ia foarte în serios termenul de "internațional" și să acopere cât mai multe țări și continente, dovedind că își respectă clienții cu legături în întreaga lume.

Un exemplu foarte potrivit în acest sens este firma de transport marfa international Volsped, care oferă conexiuni rutiere, feroviare, navale sau aeriene cu tot mapamondul, după cum vom vedea în continuare.

Aceasta are o experiență de peste 13 ani, timp în care a parcurs mai mult de 60,3 milioane de kilometri, livrând peste 700.000 de tone de marfă în nu mai puțin de 31.680 de destinații de pe tot globul. Însă de departe cea mai importantă cifră care rezumă activitatea acestei companii este următoarea: 98,8% - procentul clienților mulțumiți.

 
Uniunea Europeană/Europa. În mod logic, această firmă de transport internațional de marfă onorează cele mai multe dintre comenzile sale pe bătrânul continent, fie că vorbim despre țările din UE sau despre state precum Elveția, Norvegia sau Marea Britanie.
 
"Serviciile noastre acoperă cu precădere Germania, Țările de Jos, Belgia, Bulgaria, Cehia, Austria, Ungaria, Suedia, Italia, Spania, Franța și Marea Britanie", se arată pe site-ul companiei. De altfel, conform site-ului UE, 77% dintre exporturile României și 75% dintre importuri provin de pe teritoriul Uniunii din care facem și noi parte începând cu anul 2007.
 
Apropierea geografică, dar și procedurile vamale mult mai relaxate sunt alte două argumente în favoarea transporturilor de marfă internaționale în UE. În ceea ce privește porturile cele mai tranzitate din Europa, acestea sunt Anvers (Belgia), Hamburg (Germania), Koper (Slovenia), Pireu (Grecia) și Rotterdam (Țările de Jos).
 
Statele Unite ale Americii. În mod tradițional, Statele Unite ale Americii reprezintă un partener strategic al României, atât din punct de vedere politic, cât și de business. În aceste condiții, nu este deloc surprinzătoare legătura strânsă pe care o firmă de transport marfă internațional de la noi o păstrează cu autoritățile și omologii de peste Ocean. În ciuda distanței, numărul importurilor/exporturilor din/către SUA este în continuă creștere, iar pe "harta" Volsped sunt incluse aeroporturile din Chicago, Los Angeles și New York, printre altele.
Alte țări/regiuni preferate de români. Din această ultimă categorie, fac parte Egiptul (Cairo), Africa de Sud (Cape Town), Emiratele Arabe Unite (Dubai), China (Shanghai), Israel (Tel Aviv), Australia (Sydney) și multe alte destinații. În toate aceste zone trăiesc mulți români, care în mod natural au dezvoltat business-uri ce presupun aducerea sau trimiterea de bunuri în țara de origine.
 
Deși mulți străini și chiar conaționali consideră că România face parte din "lumea a treia", o firmă de transport de marfă internațional dovedește cât de conectată este țara noastră cu restul mapamondului.
 

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni