• PRO TV
  • (P) Tot mai mulți clienți din Baia Mare au ales atmosfera caldă și primitoare a șemineului pe lemne

(P) Tot mai mulți clienți din Baia Mare au ales atmosfera caldă și primitoare a șemineului pe lemne

(P) Tot mai mulți clienți din Baia Mare au ales atmosfera caldă și primitoare a șemineului pe lemne

Indiferent din ce zonă a țării provenim, suntem siguri că fiecare dintre noi apreciază atmosfera și designul redat de călduroasele seminee tradiționale pe lemne. Acest dispozitiv este printre puținele surse termice ce reușesc, nu doar să ofere căldura caselor noastre, dar să le și înfrumusețeze cu povești ale bunului gust arhitectural, în funcție de preferințele și stilurile fiecărui client în parte.

Totuși, atunci când ne-am convins că a sosit timpul pentru achiziția mult visată, trebuie să înțelegem că alegerea unui astfel de dispozitiv complex și destul de costisitor, nu trebuie făcută instinctiv sau în funcție de criterii subiective care țin cont de aspect, mai mult decât de funcționalitate sau siguranță. O astfel de decizie trebuie făcută echilibrat și neapărat, apelând la ajutorul profesioniștilor care vor știi să te îndrume mai bine decât o mână de persoane neavizate, care își dau cu părerea pe forumuri obscure. 

Așadar, dacă vrei ca achiziția șemineului tău să nu devină un fiasco pe bani mulți, apelează cu încredere la echipa PEFOC, o firmă specializată, cu peste două decenii de activitate în comercializarea renumitelor seminee baia mare, dar și a instalării profesionale și punerea în funcțiune a tuturor soluțiilor de încălzire alternativă existente pe piața de specialitate din România! În acest articol ne-am decis să împărtășim cu voi tot ce am aflat despre criteriile care stau la baza alegerii focarului potrivit pentru locuința și nevoile tale de încălzire, iar cel mai important dintre ele, se referă la tipul materialului din care sunt confecționate.

O alegere bună o reprezintă focarele din fontă care se bucură de durabilitate mai mare în timp, radiază mai mult, permițând acumularea unei mase semnificative de căldură și distribuirea uniformă a acesteia pentru mai mult timp, chiar și după ce focul a încetat să mai ardă în focar. Totuși, raportul arderii materialului lemnos în relație cu cantitatea de căldură eliberată, nu se compară cu randamentul oferit ca și în cazul focarelor șamotate, rezultând un consum mai mare de lemne, dar și cantități mai mari de cenușă sau depuneri pe sticla focarului sau pe usa de semineu, ceea ce la rândul ei va determina nevoia de a curăța mai des.

Focarele șamotate standard, spre deosebire de cele din fontă, au rezultate mai bune în timpul arderii, diminuând astfel reziduurile de cenușă și depunerile pe sticlă. Șamota facilitează dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere, singurul dezavantaj fiind că aceasta este un material consumabil și în funcție de exploatare, va trebui să fie înlocuită în timp, dar nu mai devreme de 4-5 ani. 

Focarele premium (de lux) se diferențiază de restul gamei, atât prin calitatea materialelor folosite în procesul de producție - șamotă arsă cu rezistență mecanică mai bună, oțel cu compoziție mai mare de carbon, vopsea anti-zgârieturi, cât și prin tehnologia revoluționară de ardere a lemnului, cu randament ce depășește valoarea de 80% cu respectarea anumitor condiții (minim dublă combustie, obligatoriu ardere etanșă, ardere pe vatră etc.)

Un alt factor important în vederea alegerii focarului potrivit este necesarul termic pentru locuință. Înainte de toate, focarul trebuie privit ca o sursă alternativă de încălzire a casei, un aspect care trebuie tratat ca atare, criteriile pentru alegerea corectă a modelului de focar depinzând de anumite variabile: spațiul în care se va amplasa șemineul (suprafața, niveluri, deschidere, etc), înălțimea acestuia, precum și greutatea, numărul de încăperi care se doresc a fi suplimentate termic.  

În concluzie, un șemineu pe lemne este mult mai mult decât un obiect decorativ care arată bine în sufragerie. Fiind vorba despre o soluție care folosește combustibil fosil, trebuie să acordăm extrem de multă atenție regulilor de montare și funcționare în deplină siguranță, pentru căminul și sănătatea familiilor noastre. Așadar, apelează doar la meșteri calificați cum sunt și cei de la PEFOC, printre puținele companii specializate în oferirea de servicii complete de instalare și mentenanță profesională care deține în stoc propriu și pune la dispoziția clienților săi o gamă întreagă de șeminee, focare de toate felurile - tradiționale din fontă, focare standard șamotate, focare premium șamotate și o întreagă gamă de accesorii și materiale destinate universului fascinant al încălzirii neconvenționale.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni