• PRO TV
  • (P) De ce este importantă învățarea limbii engleze

(P) De ce este importantă învățarea limbii engleze

(P) De ce este importantă învățarea limbii engleze

Limba engleză este, în prezent, una dintre cele mai vorbite limbi din lume. Popularitatea ei a crescut odată cu influența Statelor Unite, după Primul și, mai ales, cel Al Doilea Război Mondial. Predarea acestei limbi cunoaște numeroase forme, iar în fiecare minut cineva o învață, fie că este copil sau adult.

Deși, se spune că este ușor de stăpânit, pentru a vorbi limba lui Shakespeare la perfecție este nevoie de mult studiu și timp. Dar, de ce să înveți această limbă, din moment ce atât de mulți oameni o cunosc la un nivel acceptabil? Descoperă, în continuare, care sunt motivele pentru care învățarea limbii engleze este importantă.

Limba engleză este o lingua franca

O lingua franca este o limbă vorbită pe scară largă, atât de vorbitori nativi, cât și din alte zone, cu scop cultural, economic, politic și social. Când conducătorii țărilor se întâlnesc, dialoghează, de obicei, în engleză. Același lucru este valabil și în instituțiile internaționale importante, chiar și în Uniunea Europeană, deși, Regatul Unit nu mai face parte din ea. Tot în limba engleză discută și reprezentanții companiilor din state diferite, personalitățile culturale care se întâlnesc la diverse manifestări, dar și oamenii din colțuri diferite ale lumii care se cunosc pe internet. Dacă va trebui să interacționezi cu străini, fie din cauze profesionale sau de alt tip, este bine să studiezi această limbă temeinic.

Îți oferă un avantaj profesional

Limba engleză este un criteriu pentru multe joburi, chiar și în unele fabrici sau pe anumite șantiere. În lumea de azi, în care producătorii și consumatorii din toată lumea sunt interconectați, cunoașterea limbii engleze este o cerință obligatorie pentru oricine vrea să aibă o carieră de succes. Chiar dacă, se spune, că toată lumea știe astăzi engleză, recrutorii selectează numai candidații care o stăpânesc foarte bine. Așadar, învățarea limbii engleze trebuie să fie o prioritate pentru orice persoană care vrea un job bun, remunerat corespunzător nevoilor și cerințelor personale.

Te ajută să te descurci în străinătate

Când pleci în concediu în străinătate, comunicarea cu angajații hotelului, ghizi și alți localnici este de bază pentru ca experiența să fie plăcută. Limba engleză te ajută să rezolvi situații de orice tip, ca probleme de orientare, servicii necorespunzătoare sau dificultăți legate de documente. Cunoașterea ei îți oferă independență, așa că nu vei mai fi nevoit să mergi mereu cu un ghid român, ci, poți călători și pe cont propriu.

Îți oferă acces la cunoaștere

Poate că ai observat deja că un articol de pe wikipedia în limba engleză este, deseori, mai detaliat și mai amplu decât unul în limba română, scris pe același subiect. Limba engleză este limba internetului, iar acest lucru este valabil și pentru cunoaștere. Enciclopediile online, articolele științifice și site-urile dedicate unor subiecte care țin de educație și cultură sunt, mai ales, în engleză. Și cărțile despre subiecte diverse sunt mai numeroase în limba lui Shakespeare, astfel că, dacă vrei să te perfecționezi într-un anumit domeniu, este esențial să o înveți.

Îți oferă acces la divertisment de calitate

Succesul limbii engleze se datorează în primul rând industriei cinematografice și muzicale. Încă de la începutul Hollywoodului, filmele produse acolo au devenit produse de export masiv. În prezent, principalele canale de filme, divertisment sau muzicale sunt în engleză. Industria de gaming este, de asemenea, centrată pe această limbă. Dacă înveți limba engleză nu mai ai nevoie de traduceri sau subtitrări, care, deseori, sunt realizate superficial. Astfel, nu riști să înțelegi greșit sau să ratezi sensurile și conotațiile unor cuvinte sau expresii. 

Învățarea limbii engleze este importantă pentru evoluția profesională, interacțiunea cu persoanele din alte țări, călătorii, cunoaștere și petrecerea timpului liber. Înscrie-te la o școală de engleză, acordă atenție și studiului individual și profită de avantajele pe care ți le aduce cunoașterea acestei limbi.

Foto: pexels.com

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni