• PRO TV
  • Dr. Dana Zaciu, despre tratamentul revoluționar cu celule stem pentru prematurii cu dificultăți de respirație

Dr. Dana Zaciu, despre tratamentul revoluționar cu celule stem pentru prematurii cu dificultăți de respirație

Dr. Dana Zaciu, despre tratamentul revoluționar cu celule stem pentru prematurii cu dificultăți de respirație

Prematurii cu probleme mari de respirație pot primi celule stem din cordonul ombilical, pe sonda prin care respiră. Acestea ajută celulele din plămân să își facă bine funcția.

Aflăm toate detaliile despre terapia revoluționară de la dr. Dana Zaciu, medic primar neonatolog, în emisiunea ”Doctor de bine”, realizată de Andreea Groza și difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro și pe www.doctordebine.ro.

Andreea Groza: Ce face medicul neonatolog imediat după naștere?

Dr. Dana Zaciu: După naștere, ne asigurăm ca proaspătul bebeluș face o tranziție normală în viața extrauterină. Nu trebuie să aibă niciun moment de suferință în tranziție. Rolul nostru e să ne asigurăm de acest lucru. Până la 21 de zile de viață, totul este o schimbare. E o perioadă de tranziție  - se schimbă sistemul cardio-vascular, se închid unele orificii ale inimii, se deschid altele. În maternitate, se verifică toate funcțiile, apoi se recomandă controale periodice- la 2 săptămâni, apoi la o lună, apoi din lună în lună până la un an. Părinții trebuie să știe însă că în primele 21 de zile pot apărea sufluri cardice, ictere prelungite, care trebuie ținute sub observație.

Citește mai multe pe www.doctordebine.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni