• PRO TV
  • (P) Cele mai bune antiinflamatoare și antireumatice naturale

(P) Cele mai bune antiinflamatoare și antireumatice naturale

(P) Cele mai bune antiinflamatoare și antireumatice naturale

Utilizarea medicamentelor clasice pentru tratarea unor afecțiuni nu este întotdeauna cea mai bună metodă, mai ales dacă este vorba despre persoane care nu pot administra anumite medicamente sau dacă sunt predispuse la alergii din cauza lor.

Cu efecte benefice recunoscute intră în scenă produsele naturale care au capacitatea de a trata afecțiuni diverse, de a ameliora durerea, respectiv de a combate infecții, chiar și severe. Iată ce produse naturale poți folosi pentru combaterea și tratarea infecțiilor sau a durerilor produse de boli reumatice. 

Antiinflamatoare naturale sau cum să scapi de infecții rapid și sigur

Naturale sau chimice, antiinflamatoarele sunt substanțe care au menirea de a combate inflamațiile. Acestea se împart în corticosteroizi și antiinflamatoare nesteroidiene, iar medicamentele clasice care fac parte din aceste categorii pot avea efecte secundare semnificative, de la dureri de cap și amețeli la dezvoltarea unor alergii. Din vremuri preistorice, omenirea a găsit leacuri naturale pentru tratarea infecțiilor, iar astăzi multe dintre produsele naturale sunt încă recunoscute pentru efectele lor benefice în acest sens, un gel racoritor cu plante bio fiind soluția ideală la care poți apela în cazul în care suferi de afecțiuni de acest fel. 

Lavanda este un antiinflamator natural utilizat mai ales în infecțiile cauzate de otită, fiind un antispastic, relaxant muscular și vindecător al pielii excelent. Tendinita poate fi tratată în mod eficient cu ajutorul unor uleiuri esențiale de ceai sălbatic, iar busuiocul este recunoscut drept un antiinflamator digestiv. Coaja de salcie albă este considerată aspirină vegetală, iar coacăzele negre sunt aliatul de nădejde împotriva osteoartritei (frunzele de coacăz negru conțin flavonoizi, antioxidanți naturali, iar fructele de coacăz negru sunt indicate pentru ameliorarea simptomelor din afecțiunile reumatice). 

Durerile reumatice tratate cu ajutorul produselor naturale

Pentru tratarea și ameliorarea durerilor reumatice există numeroase variante de produse naturale. Uleiul esențial de eucalipt, decoctul de ghimbir, curcuma, coacăzele negre, arnica sau bicarbonatul de sodiu, toate acestea pot reprezenta în aceeași măsură soluții pentru ameliorarea durerilor reumatice, precum și pentru tratarea diverselor afecțiuni în acest sens. Un gel antireumatic natural, realizat din produse naturale de calitate, crescute în mod controlat, poate ajuta la atenuarea disconfortului muscular și articular, are capacitatea de a acționa pe loc, efectele sale benefice fiind unele imediate, acesta fiind perfect și pentru îmbunătățirea circulației periferice. De asemenea, soluțiile naturale de acest fel au avantajul de a avea o compoziție ușoară, fiind produse pe bază de plante. 

Eucaliptul, menta, ginsengul, vița-de-vie, acestea sunt doar câteva dintre plantele naturale care stau la baza realizării unui gel antireumatic, respectiv a produselor cu efecte benefice în acest sens, acestea având acțiune rapidă, imediată asupra unor dureri articulare sau musculare și având, de asemenea, efecte curative pe termen lung. Menta are o activitate antimicrobiană, antivirală, antifungică, vița-de-vie are proprietăți antioxidante, eucaliptul are efect antiinflamator, ginsengul tonifiază pielea, castanul întărește microcirculația, mușețelul are efecte antiinflamatoare, tonice, antialergice, melisa calmează pielea iritată și este recunoscută drept antimicrobian și antifungic, valeriana calmează, feniculul are efecte antioxidante etc. Toate aceste beneficii pot fi oferite de produsele naturale utilizate în acest sens evitându-se apariția unor riscuri diverse în acest sens. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni