• PRO TV
  • Nu li s-a dat voie sa adopte un copil, pe motiv ca sunt vegetarieni!

Nu li s-a dat voie sa adopte un copil, pe motiv ca sunt vegetarieni!

Nu li s-a dat voie sa adopte un copil, pe motiv ca sunt vegetarieni!

Un cuplu de vegetarieni din insula greceasca Creta au fost impiedicati sa adopte un copil, din cauza ca autoritatile s-au temut ca ar putea sa-i impuna si copilului acelasi regim alimentar strict.

Decizia a fost luata dupa ce lucratorii de la serviciile sociale au cerut parerea unui expert in nutritie. “Am intrebat un medic de la Universitatea de Medicina din Creta si a spus ca regimul unui copil trebuie sa includa si carne, si peste”, a declarat seful Directiei de Asistenta Sociala, Spyros Epitropakis.

Nu am vrut sa discriminam, dar eram obligati sa verificam si acest aspect. Problema este acum dezbatuta si de judecatori”, spune Epitropakis, dupa ce cuplul de vegetarieni i-a contestat in instanta decizia.

Expertul de la Universitatea de Medicina, a carui parere a fost ceruta de cei de la serviciile sociala si folosita, apoi, pentru respingerea dosarului, a spus ca intreaga poveste i se pare “nerezonabila”.

Nu mi se pare rezonabil sa refuzi dreptul unor oameni de a deveni parinti doar pentru ca sunt vegetarieni”, spune Antonos Kafatos, medic pediatru si expert in nutritie.

Un copil trebuie sa manance peste, fructe de mare, produse lactate, care, in lipsa consumului de carne, devin esentiale pentru organism. Dar daca familia nu avea nicio intentie de a impune vegetarianismul si copilului, nu vad unde era problema”, a declarat el.

Deocamdata nu se cunosc alte detalii, precum varsta copilului sau daca cuplul ar fi dorit ca si copilul sa devina vegetarian, dupa adoptie. Cazul se va judeca pe 16 martie.

In iulie 2000, o fetita de 9 luni din Staines
, Surrey, a murit de malnutritie, dupa ce parintii sai, care trecusera pe un regim raw, i-au impus si ei o dieta bazata pe fructe crude. Micuta ajunsese sa cantareasca numai 5.2 kg la 9 luni. Parintii ei au pledat “vinovat” la tribunal si au scapat de orice pedeapsa legala. Judecatorii au considerat ca au fost destul de pedepsiti prin pierderea fiicei lor.

Din pacate, nu e singurul caz in care copiii au de suferit din cauza ignorantei parintilor, insuficient informati in legatura cu beneficiile si riscurile unei diete vegetariene la copii.

Un cuplu de vegetarieni din Atlanta
au fost condamnati in 2007 la inchisoare pe viata, dupa moartea bebelusului lor de numai 6 saptamani, pe care il tineau pe o dieta constand in lapte de soia si suc de mar. Baietelul lor cantarea numai 1.59 kg, cand a murit, in 2004.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni