• PRO TV
  • Soluții pentru o relație fericită din punct de vedere financiar. Banii sunt în topul motivelor de ceartă în cuplu

Soluții pentru o relație fericită din punct de vedere financiar. Banii sunt în topul motivelor de ceartă în cuplu

Soluții pentru o relație fericită din punct de vedere financiar. Banii sunt în topul motivelor de ceartă în cuplu

Mai bine de jumătate dintre români recunosc ca au neînțelegeri în cuplu din cauza banilor, arată un studiu. Cheltuielile prea mari făcute de unul dintre parteneri sau din contră, zgârcenia, planurile de economii sau deciziile de achiziții majore sunt printre principalele motive de ceartă.

Astfel de momente tensionate pot fi evitate, însă, dacă partenerii discută transparent despre bani. Claudia Oprescu, coordonator Școala de Bani, a fost invitata Ștefanei Todică la emisiunea iBani, unde a vorbit despre secretele unei relații financiare fericite.

Ștefana Todică: De ce ne certăm de la bani?

Claudia Oprescu: În primul rând, ne certăm pentru că nu suntem suficient de transparenți unul cu celalalt. Poate că nu am fost obișnuiți să discutăm despre bani și să fim serioși, de obicei apare discuția despre bani când avem o problemă, ne macină ceva și trebuie neapărat să ne spunem acea nemulțumire și de puține ori suntem constructivi în momentul în care facem asta. Un alt motiv este că nu înțelegem că dincolo de relația dintre noi din în cuplu există și relația fiecăruia dintre noi cu banii. Fiecare dintre noi a fost obișnuit să gestioneze într-un anume fel banii. De exemplu, eu aș putea să spun că în familia mea oamenii erau foarte organizați, își notau cheltuielile, poate partenerul meu a avut un alt exemplu, părinții erau relaxați, nu puneau bani deoparte și se concentrau foarte mult pe trăirea clipei. În momentul în care cele două mentalități se întâlnesc, cu siguranță pot apărea motive de cearta. De aceea este esențial să discutăm, să încercăm să înțelegem cum percepem fiecare dintre noi banii și să vedem cum putem ajunge la acel numitor comun, că despre asta este vorba, despre comunicare și transparență.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni