• PRO TV
  • (P) Tipuri de aparate de sudură

(P) Tipuri de aparate de sudură

(P) Tipuri de aparate de sudură

Aparatele de sudură sunt utilizate în industriile metalice acolo unde sunt necesare instrumente cu ajutorul cărora se pot lipi rapid și eficient materiale plastice sau metalice. Sudura se face prin scurtcircuitarea unui electrod cu piesa de prelucrat în cazul celor mai multe tipuri de sudură.

Dacă ai nevoie de un aparat sudura performant, atunci e bine să ai în vedere că sunt mai multe tipuri de aparate de sudură în funcție de modul de lucru, materialul la care se utilizează, etc. 

Aparat de sudură cu electrod MMA

Acesta este cel mai popular tip de aparat de sudură. Este un tip de aparat utilizat de foarte multă vreme atât de sudori profesioniști cât și de persoane care doresc să utilizeze în gospodărie pentru a suda diverse materiale. Principalul avantaj al acestui tip de aparat este că poate fi utilizat și la interior fără riscuri. Sudura se poate face și pe metal ruginit fără probleme. Cele mai populare modele de aparate de sudurp cu electrod MMA sunt recomandate în special pentru uz în gospodărie.

Aparat de sudură MIG

Față de electrodul MMA care folosește un arc electric, acest tip de sudură topește un fir metalic pentru lipirea a două materiale. Este un tip de aparat utilizat de cele mai multe ori în construcții deoarece oferă o sudură mai fină și netedă. Calitatea sudurii este superioară, așa că este utilizat des în industriile creatoare de obiecte. Se poate utiliza la interior. 

Aparat de sudură TIG

Un alt tip de aparat de sudură este cel care foloște un alt tip de electroc, de această unul care nu se epuizează de wolgram. Un gaz protector aută la împiedicarea oxidării și protejarea suprafeței pe care se sudează. Are o gamă mai vastă de aplicabilitate datorită proprietăților sale ce permit sudarea aliajelor feroase și neferoase. Se utilizează doar industrial deoarece are costuri mari de achiziție și procedura de sudură este lentă.

Aparat de sudură autogen

Flacăra oxiacetilnică împreună cu un fir metalic ajută la topirea metalului se utilizează pentru tăierea materialelor dar și pentru sudarea acestora. Poate suda eficient și metale ruginite și este ușor de utilizat chiar și de persoane care nu sunt foarte experimentate. 

Toate aceste tipuri de sudură permit crearea unor piese finale de calitate din materiale feroase și neferoase. Pe site-ul celor de la Zenity găsești și alte tipuri de produse precum aspirator sau produse pentru home&deco. Caută produsele care ți se potrivesc și alege inspirat. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni