• PRO TV
  • Indiferența cutremurătoare, reportajul semnat de Alex Dima duminică, la România, te iubesc! - lider de audiență

Indiferența cutremurătoare, reportajul semnat de Alex Dima duminică, la România, te iubesc! - lider de audiență

Indiferența cutremurătoare, reportajul semnat de Alex Dima duminică, la România, te iubesc! - lider de audiență

Au trecut 45 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, din România. Atunci, pământul s-a cutremurat cu o mangnitudine de 7.4 grade pe scara Richter, timp de 56 de secunde. Mii de oameni au fost răniți și au murit sau au rămas fără adăpost, iar capitala a fost cea mai afectată. Bucureștiul este în primele 10 orașe din lume cu cea mai mare vulnerabilitate la risc seismic. 

Există mii de clădiri în această situație, iar autoritățile nu au luat măsuri. Acolo unde s-a întâmplat acest lucru, au fost puse doar fațade care se dărâmă. Sunt foarte puține clădirile consolidate din capitală în ultimii 30 de ani. Asemenea priveliști sunt peste tot, însoțite pe alocuri de avertizării că pereții cad. Pericolul se ascunde și în clădirile comuniste acoperite cu polistiren.

Reportajul Indiferența cutremurătoare a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor și a înregistrat 5.3 puncte de rating și 15.1% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce poziția secundă a obținut 3.5 puncte de rating și 10.1% share. 

Bani pentru reabilitatea clădirilor au existat, însă în multe situații nu au fost folosiți sau au fost cheltuiți fără sens. Ani la rând, pentru astfel de proiecte nu au fost accesate deloc fonduri europene, iar în 30 de ani, nu a existat interes pentru a da o lege mai bună. O strategie națională pentru reducerea riscului seismic este acum în dezbatere publică, iar parlamentarii pot schimba legislația depășită. 

Duminică, de la ora 18:00, România, te iubesc! continuă cu o nouă anchetă. Sezonul România, te iubesc! este disponibil, online, pe VOYO.

Vezi și: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni