• PRO TV
  • (P) Montarea unui aparat de aer condiționat

(P) Montarea unui aparat de aer condiționat

(P) Montarea unui aparat de aer condiționat

În ultimii ani utilizarea unui aparat de aer condiționat nu mai este doar un moft, ci o nevoie, mai ales în marile orașe. 

Pe timpul verii temperaturile din termometre depășesc limita suportată de organism, așa că este destul de dificil să lucrezi în condiții optime fără disconfort. Poți alege un aparat de aer conditionat potrivit nevoilor și spațiului în care îl instalezi. E recomandat să verifici cu atenție toate opțiunile incluse la aerul condiționat deoarece ai posibilitatea să utilizezi aparatul nu doar vara, ci și pe timpul iernii pentru a încălzi spațiul în care petreci mai mult timp. 

Montajul aparatului de aer condiționat trebuie să fie făcut corect pentru a funcționa în parametri optimi. Cele mai cunoscute modele sunt echipate cu unitate interioară și unitate exterioară.

Montajul unității interioare de aer condiționat

În montajul unității interioare trebuie să ai în vedere, în primul rând, înălțimea la care poziționezi aparatul. Pentru o distribuire uniformă a aerului în toată casa, acesta este indicat să fie poziționat la minim 10 cm diferență de tavan. Cele mai moderne modele folosesc tehnologii ce permit utilizarea fără a crea disconfort, așa că nu trebuie să îți faci griji că aparatul este poziționat în spatele sau în fața biroului. 

Alegerea capacității aparatului este un alt factor de care trebuie să ții cont. Pentru o cameră de 20-25 mp este ideal un aparat cu o capacitate de 9.000 btu/h. Montează aparatul de aer condiționat departe de sursele de căldură. Niciodată nu pune unitatea interioară deasupra unui calorifer, sau în dreptul geamului, deoarece termostatul poate fi influențat de sursele de căldură.

Unitatea interioară se montează la un loc ferit de soare, într-o parte a peretelui, nu pe centrul acestuia, astfel încât să aibă randament maxim. În cazul în care montezi un aparat la bucătărie, atunci ține cont de faptul că ai nevoie de o unitate cu capacitate mai mare decât cea recomandată pentru restul casei.

Montajul unității exterioare de aer condiționat

Este recomandat să apelezi la o firmă profesionistă precum Vollmax când vine vorba de montajul unității exterioare. Aceasta se montează pe exteriorul peretelui, iar la bloc montajul va fi o adevărată provocare dacă nu ai la dispoziție echipamentul necesar. Instalarea acestei unități trebuie făcută într-un loc care permite accesul rapid pentru mentenanță. Furtunul de condens este un element important pe care trebuie să îl ai în vedere la montaj. De asemenea, lungimea traseului frigorific nu trebuie sa depășească o anumită lungime (7-15 ml), în funcție de tipul aparatului. 

Beneficiile aparatului de aer condiționat

Îmbunătățește calitatea aerului;

Reduce simptomele de astm, dar și alergii sezoniere;

Oferă confort sporit pe timpul verii;

Scade riscul de insolație;

Oferă suport pentru persoanele cu probleme cardiace;

Contribuie la prevenirea deshidratării din cauza temperaturilor ridicate.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni