• PRO TV
  • Cum ne protejăm economiile de inflație. Horia Gustă, AAF: Fondurile de investiții în acțiuni și acțiunile

Cum ne protejăm economiile de inflație. Horia Gustă, AAF: Fondurile de investiții în acțiuni și acțiunile

Cum ne protejăm economiile de inflație. Horia Gustă, AAF: Fondurile de investiții în acțiuni și acțiunile

Traversăm o perioadă cu scumpiri din ce în ce mai mari, în care banii își pierd din valoare dacă nu sunt puși la treabă. Inflația a depășit deja 10% și puține instrumente financiare oferă randamente mai mari de atât.

În ultimele luni, de când a început războiul, a crescut numărul celor care își îndreaptă atenția către acțiuni și fondurile de investiții în acțiuni. În total, aproape 550.000 de români investesc în fonduri mutuale.

Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri, a fost invitatul Ștefanei Todică la emisiunea iBani, difuzată pe ȘtirlePROTV.ro unde a vorbit despre acest subiect.

Ștefana Todică: Ce instrumente au la dispozitie cei care au reușit să strângă niște bani și vor să îi protejeze de inflație?

Horia Gustă: „Astăzi, din cauza inflației, care este peste 10%, pot spune că nu există foarte multe instrumente care să ofere randamente care să depășească acest prag mare, de două cifre. În opinia mea, singurele soluții care sunt la îndemâna potențialilor investitori sunt fondurile de investiții în acțiuni și acțiunile în mod direct. Astăzi nu există alte instrumente care să îți ofere randamente pe termen mediu și lung care să fie superioare ratei inflației de 10%. (...)

Spre fondurile de investiții s-au uitat peste 500.000 de investitori. Astăzi, în industria fondurilor de investiții avem 545.000 de investitori în fonduri deschise de investiții și fonduri alternative. Cred că e o pondere importantă, ne așteptăm să crească și mai mult și către care investitorii să se uite, pentru că administratorii de fonduri sunt niște administratori profesioniști care oferă produse pentru retail, în principal, adică pe înțelesul tuturor, cu o accesibilitate extrem de facilă.”

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni