• PRO TV
  • (P) Cele mai importante etape de care trebuie să ții cont în ceea ce privește montajul tablei fălțuite

(P) Cele mai importante etape de care trebuie să ții cont în ceea ce privește montajul tablei fălțuite

(P) Cele mai importante etape de care trebuie să ții cont în ceea ce privește montajul tablei fălțuite

Comparând cu alte tipuri de învelitori metalice, tabla fălțuită este cel mai simplu și mai rapid de montat. Cu toate acestea, există o serie de recomandări emise de producători, de care este absolut important să ții cont. 

Etapele esențiale pentru montaj tabla faltuita sunt: calculul suprafețelor, respectiv comandarea produselor, făltuirea foilor de tablă (dacă tabla nu este pre-fălțuită), inspectarea suprafețelor, aplicarea foliei de anticondens și a cadrului de lemn, respectiv montarea foii de tablă. Pentru execuția propriu-zisă a montajului nu este necesar foarte mult timp, dacă există suficient de multă experiență acumulată. O companie cu experiență, de exemplu, va reuși să monteze 100 metri pătrați de acoperiș într-o singură zi.

1. Calculul suprafețelor și stabilirea necesarului

Primul pas, extrem de important este stabilirea necesarului de materiale. În funcție de suprafață, se va opta atât pentru tabla propriu-zisă, cât și pentru folia anti-condens, jgheaburi, accesorii pentru jgheaburi s.a.m.d..O companie cu experiență va putea simula corect necesarul de materiale, ajutându-te să nu te regăsești în situația de a achita pierderi de materiale. Acesta este un avantaj esențial, de care trebuie să ții cont atunci când analizezi opțiunile de a monta în regim propriu acoperișul sau de a apela la o companie.

2. Fălțuirea foilor de tablă cu ajutorul echipamentelor speciale

Dacă tabla nu este deja pre-fălțuită, trebuie să aibă loc această etapă, în care se utilizează echipamente speciale. Aparatura specială formează clipsurile de marginile tablei, ce permit, ulterior, îmbinarea facilă direct pe acoperișul casei. Sistemul este foarte asemănător cu cel de tip „Click” al parchetului, nu necesită șuruburi sau străpungeri ale tablei, ci doar anumite cleme speciale, ușor de folosit chiar și de persoanele cu mai puțină experiență în domeniu. Totuși, pentru fălțuirea corectă, se recomandă apelul la experți.

3. Inspectarea atentă a suprafețelor

Următoarea etapă presupune inspecția atentă a acoperișului, pentru identificarea problemelor sau a elementelor deteriorate. Dacă acestea există, se adresează cu prioritate de către experții ce identifică și soluții, înainte de a trece la pasul următor. Dacă analiza nu relevă probleme la nivelul acoperișului, atunci se poate trece cu brio la pasul următor, fără alte întârzieri în procesul de montaj. Firmele cu experiență acordă o atenție deosebită acestei etape, ce ii va scuti – ulterior – de orice eventuale nereguli identificate.

4. Aplicarea foliei anti-condens

Folia permite vaporilor să iasă, impedicand instalarea umezelii în interiorul casei. Este proiectată diferit pe ambele fețe: una dintre ele permite evaporarea, în timp ce partea opusă este impermeabilă. Partea impermeabilă nu mai permite vaporilor să intre înapoi. Folia este o componentă extrem de importantă a acestui tip de învelitori: în lipsa acesteia, poți risca apariția igrasiei și a mucegaiului, ce afectează atât sănătatea locuitorilor casei, cât și structura de rezistență a clădirii și chiar instalația electrică. Nu risca!

5. Fixarea cadrului de lemn și montajul foilor de tablă

Fixarea cadrului de lemn format din rigle de lemn orizontale și verticale este următoarea etapă, de care trebuie să ții cont. Acesta permite o mai bună ventilare a acoperișului, dar și o fixare corespunzătoare. Cadrul de lemn se așează peste folia anti-condens. Ulterior, se poate recurge la montajul folilor de tablă.

Cu cine colaborezi pentru montare tablă fălțuită acoperiș? Alege Acopero.ro

Acopero are o vastă experiență în montare tablă fălțuită acoperiș și îți stă la dispoziție pentru orice tip de proiect. Îi poți contacta atât telefonic, cât și online, direct pe website-ul propriu, unde găsești detalii.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni