• PRO TV
  • VIDEO Tom Cruise l-a băgat în sperieți pe James Corden pilotând un avion subsonic

VIDEO Tom Cruise l-a băgat în sperieți pe James Corden pilotând un avion subsonic

VIDEO Tom Cruise l-a băgat în sperieți pe James Corden pilotând un avion subsonic

Tom Cruise i-a oferit prietenului său James Corden o experiență similară celei trăite de actorii din Top Gun: Maverick. Actorul de 59 de ani a pilotat două avioane istorice, îngrozindu-l pe realizatorul TV cu acrobațiile sale.

Tom Cruise își face singur cascadoriile în toate filmele în care joacă. Pasiunea pentru zbor l-a determinat să ia lecții de zbor pe diferite tipuri de aeronave, inclusiv elicoptere, astfel încât să se poată substitui oricând piloților profesioniști în filmele în care joacă.

Actorul, care a realizat o continuare a peliculei Top Gun din 1986, l-a invitat pe realizatorul TV James Corden să zboare alături de el, în cockpitul a două avioane legendare.

Primul, un P-51 Mustang, a fost un avion de vânătoare extrem de eficient în cel de-al Doilea Război Mondial. Restras din serviciul activ în 1984, acest aparat de zbor este încă folosit în scop civil și de agrement.

Acela a fost un avion din 1944. A fost simplu. Acum ajungem la lucruri serioase, în genul Top Gun. Tu și cu mine o să zburăm cu ăsta”, i-a spus Tom Cruise lui Corden, indicându-i un Aero L-39 Albatros

Aero L-39 Albatros, de fabricație cehoslovacă, e un avion subsonic introdus în circulație în martie 1972. Capabil să zboare cu 750 km/h, avionul este folosit și azi ca avion de antrenament pentru forțele aeriene ale multor state.Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

După ce i-a făcut instructajul și l-a pus la curent cu ceea ce urmează să simtă în timpul zborului, actorul l-a ajutat să urce la bord. „Tu arăți ca un pilot de avion de vânătoare, eu ca un hamster”, și-a dat seama imediat James Corden.

Zborul a fost mai stresant decât se aștepta realizatorul TV. Vezi VIDEO mai jos!

A pilotat Tom Cruise F-18 Super Hornet în Top Gun: Maverick?

Cu multe luni înainte de lansarea filmului în cinematografe, fanii seriei s-au întrebat dacă Tom Cruise chiar a pilotat celebrul F-18 Super Hornet în Top Gun: Maverick. Actorul, care a depus o cerere în acest sens la comandamentul Marinei Americane, a fost refuzat.

Aeronava de război, precum cele folosite la filmări, are un preț de catalog de 70 de milioane de dolari, iar reprezentanții Marinei nu au vrut să riște să piardă vreun exemplar, în cazul în care vreo scenă ieșea rău.

Astfel, toate scenele de luptă, filmate din afara cockpitului, au fost realizate cu piloți profesioniști din US Navy.

Totuși, toate scenele care implică aeronave de luptă sunt 100% reale, nu generate pe computer. Mai mult, toți actorii implicați în scenele de filmare au trecut printr-un program de instruire/acomodare, de câteva luni, cu aeronavele de luptă.

Top Gun: Maverick, care a avut un buget de 152 de milioane de dolari, are lansarea oficială în cinematografe la 27 mai 2022.

Fotografii: YouTube/ The Late Late Show with James Corden

Vezi și VIDEO: 

Mona Lisa atacată cu tort!

 


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni