• PRO TV
  • Investiții în 2022. Sfaturi de la un investitor și un specialist, invitați la „iBani”

Investiții în 2022. Sfaturi de la un investitor și un specialist, invitați la „iBani”

Investiții în 2022. Sfaturi de la un investitor și un specialist, invitați la „iBani”

Economiile românilor sunt puternic afectate în 2022, un an cu război și inflație de aproape 14%. Dacă banii nu sunt puși la treabă, își pierd din valoare. Investiți în diverse instrumente, cum ar fi acțiunile sau fondurile de investiții, pot produce câștig.

Aurel Bernat, CEO BT Asset Management, și Alexandra Smedoiu, investitor și președinte CFA România, au fost invitații Ștefanei Todică la emisiunea iBani.

Ștefana Todică: În ce am putea să investim în acest an, un an cu efectele de după pandemie și cu război în Ucraina?

Aurel Bernat: Indiferent de context ar trebui să investim. Acum, dat fiind contextul pe care îl avem, post-pandemie, război în Ucraina și așa mai departe, cred că este important în primul rând să ne diversificăm, să încercăm să găsim acel zone care par atractive în momentul de față și sunt o sumedenie de companii și de industrii. Extrem de important este să nu ne ținem banii parcați, fără ca aceștia să producă, pentru că în contextul acesta avem suprapunere de inflație.

Ca să înfrângem acest inamic inflaționist eu m-aș uita prin diversificare în zona de crearea unui buffer de lichiditate, care pot fi depozite bancare, titluri de stat, orice zonă din sfera venitului fix, dar în paralel să ne uităm către acele industrii, către acele acțiuni care creează valoare. (...) Pot fi fonduri de investiții mixte sau de acțiuni, chiar acțiuni în mod direct, dar diversificarea trebuie să fie pe buzele fiecăruia dintre noi.

Ștefana Todică: În ce ați investit la început și care au fost randamentele?

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni