• PRO TV
  • Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Sportivul este considerat noua senzație a natației

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Sportivul este considerat noua senzație a natației

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Sportivul este considerat noua senzație a natației

David Popovici este noua senzație din sportul românesc, după recordul mondial de juniori stabilit la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici a devenit primul înotător român campion mondial la înot, după ce a cucerit medalia de aur, luni, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la proba de 200 m liber. Cu această ocazie a stabilit și un nou record mondial la junior (01:43:21 min). 

La 17 ani, David Popopvici a impresionat lumea întreagă după ce a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria probei.

Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport

Citește și: David Popovici, de la puștiul cu probleme la spate la campionul mondial de azi. Cum s-a apucat de înot


„Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională. Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei”, spune Camelia Potec, fosta înotătoare de succes a României, actualmente membru în Federația Internațională de Natație. 

Noul campion mondial la 200 de metri liber a fost inițial la Steaua, iar după Jocurile Olimpice de la Tokyo a trecut la Dinamo.
 
Sursă foto: Instagram/ chlorinedaddy

Vezi și: Share în bucate cu Alex Petricean - Smørrebrød
Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni